Esti fan adevarat? Iata 9 LUCRURI pe care nu le stiai despre serialul STAR TREK

STAR TREK este una dintre cele mai cunoscute francize SF, avand o istorie lunga si milioane de fani in intreaga lume. Dar nici cei mai devotati fani nu pot fi la curent cu toate secretele din culise, asa ca am adunat 9 lucruri surprinzatoare despre STAR TREK.

1.Primul sarut inter-rasial din istoria televiziunii a avut loc in 1968, intr-un episod din STAR TREK, intre capitanul Kirk si Uhura, insa planul initial era ca locotenentul sa il sarute pe Spock.

2. Creatorii seriei au vrut ca Spock sa aiba pielea de culoare rosie, insa culoarea nu arata bine redata pe televizoare alb-negru, asa ca in cele din urma au optat pentru galben.

3. Paramount i-a oferit lui Eddie Murphy sansa de a juca intr-unul din filmele din franciza Star Trek. S-au scris mai multe scenarii pentru celebrul comediant, dar acesta  a refuzat.

4. Stephen Hawking a avut o aparitie speciala in episodul „Descent”, in care joaca poker alaturi de Data, Albert Einstein si Sir Isaac Newton. El a fost singurul invitat care a jucat propriul rol in celebrul serial.

5. William Shatner nu a urmarit niciodata serialul STAR TREK, o informatie care probabil ii va dezamagi pe multi dintre fanii francizei. Intr-un interviu cu o revista americana, actorul a declarat ca nu ii place sa se vada pe sticla.

6. Desi serialul a continut o multime de idei controversate si a deschis subiecte delicate pe care societatea nu le discuta inca pe fata, producatorul Rick Berman a considerat ca totul are o limita. Se zvoneste ca acesta  a refuzat sa se atinga de subiectul homosexualitatii, in ciuda cerintei publicului.

7. Toata lumea cunoaste salutul vulcanian… mai putin Zachary Quinto. Actorul nu a reusit sa reproduca celebrul gest, asa ca realizatorii filmului au recurs la diverse trucaje.

8. Limbajul klingonian a fost creat in intregime de James Doohan (Scotty), inclusiv gramatica si vocabularul.

9. Si Leonard Nimoy a avut o contributie importanta. El a fost cel care a inventat salutul vulcanian!

Sursa text: Paramount Pictures