Esti femeie si vrei sa-ti deschizi o afacere? Poti primi 10.000 euro de la stat prin programul Femeia Antreprenor

Premiera in mediul de afaceri. Femeile care intentioneaza sa-si deschida o afacere, pot beneficia acum de prevederile programului “Femeia antreprenor”, care presupune sprijin de 10.000 de euro din partea statului.

Programul “Femeia antreprenor” va debuta la sfarsitul lunii iunie, iar suma totala disponibila este de 500.000 de lei, a declarat ministrul delegat pentru IMM si Turism, Maria Grapini.

Astfel, femeile cu initiativase vor putea cere o finantare de 10.000 de euro din partea statului, pentru a-si incepe propria afacere. Au nevoie de un plan de afaceri, care va fi evaluat electronic, pentru a elimina subiectivismul, iar criteriile de varsta nu mai sunt luate in consideratie.

“Femeile pot porni o afacere si mai tarziu. Sunt multe femei de 45 de ani, care nu gasesc de lucru si sunt gata sa pornesca propria afacere. Pentru ca antreprenoriatul feminin este intr-o ramanere in urma, as putea spune, fata de potentialul pe care-l avem, n-am mai pus limita de varsta. Poate sa-si inceapa afacerea cand doreste. Important este sa-si faca un plan de afaceri si va primi acei 10.000 de euro, exact ca tinerii debutanti”, a declarat ministrul Maria Grapini.

Foto: nytimes.com