“Estuar ClubHouse”, primul centru dedicat exclusiv ADULTILOR cu probleme de SANATATE MINTALA, inaugurat in Sectorul 6

Fundatia Estuar si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 au inaugurat joi “Estuar ClubHouse”, un centru pilot dedicat exclusiv ADULTILOR cu probleme de SANATATE MINTALA, primul de acest fel din Romania.

“Estuar ClubHouse” este un concept inovativ al unui centru de zi dedicat exclusiv ADULTILOR cu probleme de SANATATE MINTALA si bazat pe integrarea in comunitate si pe dezvoltarea abilitatilor de viata independenta, excluzand serviciile de tip terapie (terapiile nu sunt furnizate in cadrul clubului, dar membrii sunt liberi sa beneficieze de aceste servicii in cadrul altor centre).

Citeste si: REZULTATELE proiectului “Sanse egale in comunitatea noastra”, la un an de la inceperea implementarii

Acest centru va gazdui persoane cu probleme de SANATATE MINTALA – orice persoana care are un istoric de boala mintala poate deveni membru al ClubHouse-ului, fara a fi considerata pacient. Fiecare membru este o parte importanta a comunitatii, participarea membrilor fiind voluntara. Fiecare membru al ClubHouse-ului este antrenat in mod activ in activitatile clubului: secretariat-receptie, bucatarie, lucrari de intretinere, cercetare, programe desfasurate in club. Astfel, statutul de membru al comunitatii unui ClubHouse ii ofera unei persoane care traieste cu o boala mintala oportunitatea de a participa la realizarile comunitatii si primeste ajutorul necesar si sprijinul pentru a dobandi atat realizari personale, cat si sentimentul de apartenenta. Activitatile din cadrul “Estuar ClubHouse” sunt organizate in asa fel incat membrii sa fie implicati, folosindu-se toate aptitudinile, talentele si ideile fiecarui membru. Comunitatea Club House-ului se bazeaza pe convingerea ca oricine se poate recupera ca urmare a bolii mintale, pentru a duce o viata personala satisfacatoare si ca fiecare poate contribui la dezvoltarea comunitatii.

Citeste si: Se cauta specialisti dornici sa activeze ca VOLUNTARI in domeniul social pe raza Sectorului 6

”Cand un om este sanatos mintal, acest lucru se simte printre oamenii din jurul lui. Iar pentru ca acel om sa fie sanatos mintal, oamenii din jurul lui trebuie sa-l poata simti, ajuta, intelege. Asa arata fundatia unui centru comunitar de tip Clubhouse, pe care Estuar il dezvolta in prezent”, a declarat la inaugurarea centrului dr. Cristian Andrei, presedintele Fundatiei Estuar.

“Estuar ClubHouse” este creat in cadrul proiectului “Servicii sociale despre si pentru sanatate mintala”, proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului ONG in Romania, program finantat de granturile SEE si administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile. Partener in proiect este Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 6.

Sursa foto: atlantablackstar.com