Etape în realizarea unui magazin online WordPress/WooCommerce

Pentru a avea succes in afaceri in societatea moderna, prezenta in mediul online este esentiala. Mai ales in contextul in care in ultimii 2-3 ani procentul persoanelor care apeleaza la magazinele online a crescut semnificativ si este de asteptat ca aceasta tendinta sa fie in continuare in crestere. Realizarea magazinelor online se poate face folosind diferite platforme. Cea mai utilizata platforma in creare magazine online este WordPress/WooCommerce.

Care sunt pasii pentru realizarea unui magazin online?

In momentul in care optiunea pentru realizarea unui magazin online este platforma WordPress, utilizatorii vor avea acces la solutia WooCommerce. Vorbim despre un plugin foarte usor de utilizat in cadrul WordPress.

Prima etapa pentru a crea un magazin online este alegerea unui domeniu si a unui serviciu de hosting. De asemenea este nevoie de integrarea unui certificat de securitate foarte bun pentru a oferi siguranta in privinta datelor clientilor, dar si pentru ca Google sa acorde incredere magazinului online.

Odata ce ai stabilit aceste detalii, urmeaza etapa design-ului. Aici trebuie gasita o tema potrivita pentru afacerea ta si sa alegi un design care sa atraga potentialii clienti. La WordPress utilizatorii au acces la foarte multe teme si design-uri gratuite sau cu plata.

Pasul urmator inseamna instalarea plugin-ului WooCommerce si magazinul online poate incepe sa fie construit. Aici vorbim despre introducerea produselor, a butoanelor si a functionalitatilor pentru shop, plata sau comenzi. WordPress/WooCommerce ofera inclusiv posibilitatea de a integra in cadrul magazinului a unei sectiuni de blog.

Principalele avantaje WordPress/WooCommerce

Cu toate ca pe piata exista diferite variante pentru creare magazin online, trebuie spus ca WordPress/WooCommerce este de cele mai multe ori alegerea preferata de utilizatori. Acest lucru se datoreaza avantajelor oferite de aceasta platforma, avantaje despre care vom discuta in continuare.

Primul avantaj il reprezinta costurile reduse ale platformei. Daca nu este nevoie de un magazin online foarte complex, preturile sunt foarte accesibile inclusiv pentru afaceri mici. Totul depinde de numarul de functionalitati si de procesele automate de care ai nevoie pentru website-ul afacerii tale.

Un al doilea avantaj se refera la versatilitate. Poate fi o platforma adaptata oricarui business, indiferent de domeniul de activitate si de dimensiunea afacerii. De asemenea se poate personaliza in functie de cerintele clientului, fapt ce il face foarte apreciat.

Un al treilea avantaj este interfata user-friendly. Pentru cei care cauta sa administreze cat mai usor magazinul online odata creat de catre specialistii in creare site magazin online, WordPress/WooCommerce se poate dovedi a fi alegerea cea mai inspirata prin prisma interfetei usor de utilizat.

Nu in ultimul rand realizarea unui magazin online folosind WordPress are un timp scurt de executie. Prin urmare vei putea avea magazinul online finalizat in cateva zile sau in cateva saptamani, in cazul unui magazin online cu un grad ridicat de complexitate.

Servicii de creare magazin online si optimizare SEO 

Pentru a oferi potentialilor clienti o experienta cat mai placuta si pentru a avea un magazin online perfect functional, este recomandat sa te adresezi firmelor specializate in servicii pentru crearea de magazine online si pentru optimizare SEO.