Eugen Darie si Radu Dogaru, condamnati in dosarul tablourilor, mai asteapta. CAB a amanat pronuntarea

CAB  a amanat, luni, pronuntarea in dosarul privind recursul pe care Eugen Darie si Radu Dogaru l-au declarat la decizia prin care au fost condamnati la 6 ani si 8 luni de inchisoare in dosarul furtului tablourilor din Olanda.

Potrivit noului Cod de procedura penala, pronuntarea trebuie data in maximum 15 zile de la dezbaterile finale.

Cei doi sunt singurii inculpati din dosarul tablourilor care si-au recunoscut fapta si au beneficiat de o reducere a pedepsei. Acestia doresc, insa, o pedeapsa mai mica decat cea stabilita de magistratii Judecatoriei Sectorului 3.

Judecatoria Sectorului 3 i-a condamnat, pe 26 noiembrie 2013, la cate 6 ani si 8 luni de inchisoare pe Radu Dogaru si Eugen Darie.

Instanta a stabilit o pedeapsa de 6 ani si 8 luni pentru furt calificat cu consecinte deosebit de grave in cazul lui Radu Dogaru, caruia i-a stabilit si o condamnare de 4 ani de inchisoare pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Citeste si: Catalin Botezatu va fi audiat in cadrul dosarului furtului de tablouri din Olanda

Radu Dogaru a mai primit o pedeapsa de 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru constituirea unui grup infractional organizat si pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a fi ales in functii publice timp de patru ani.

La randul sau, Eugen Darie a primit 3 ani de inchisoare pentru constituirea unui grup infractional organizat si 6 ani si 8 luni de inchisoare pentru complicitate la furt calificat cu consecinte deosebit de grave.

Celor doi inculpati urmeaza sa li se scada din pedeapsa perioada in care au stat in arest preventiv, adica din 20 ianuarie 2013, si au fost obligati la plata a 6.000 de lei si mentinerea sechestrului asigurator instituit de procurori in cazul acestora.

Procesul continua pe latura penala pentru ceilalti inculpati din dosar si pe latura civila pentru toti cei trimisi in judecata de procurori.

In acest dosar au fost trimisi in judecata Radu Dogaru, Adrian Procop (in lipsa), Eugen Darie, Alexandru Mihai Bitu, Olga Dogaru si Petre Condrat (ultimul in stare de libertate).