EUGEN MOISESCU, fost procuror DIICOT, CONDAMNAT la doi ani pentru TRAFIC de INFLUENTA

Eugen Moisescu, fost procuror la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi, a fost condamnat definitiv, miercuri, de instanta suprema la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru trafic de influenta.

Aceeasi pedeapsa au primit-o ceilalti doi inculpati din dosar, avocatii Alexandru Bernic si Constantin Nastase, ambii de la Baroul Iasi. Prin decizia de miercuri, completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins ca nefondate apelurile fata de hotararea luata de aceeasi instanta, in 24 octombrie 2013, la fondul dosarului.

Eugen Moisescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie de la Serviciul teritorial Iasi, la 1 august 2012, pentru trafic de influenta. Alaturi de el, au fost judecati in acest dosar si avocatii Alexandru Bernic si Constantin Nastase, acuzati de trafic de influenta si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, respectiv fals in inscrisuri sub semnatura privata.

CITESTE SI: SERGIU BAHAIAN a primit o NOUA CONDAMNARE la inchisoare, pentru INSELACIUNE 

Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata in acest dosar si pe Gheorghe Catargiu si Alin-Eugen Curca, acuzati de cumparare de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata, respectiv complicitate la trafic de influenta. In ceea ce il priveste pe Catargiu, instanta a decis incetarea procesului penal importiva sa, iar pe Curca l-a condamnat tot la doi ani de inchisoare cu suspendare.

Conform rechizitoriului intocmit de procurori, in 10 februarie 2010, Bernic si Moisescu ar fi primit 1.000 de euro de la Gheorghe Catargiu, promitandu-i ca vor interveni astfel incat sa fie ridicata masura indisponibilizarii dispuse in cazul unei masini BMW 520. Banii i-au fost dati avocatului Bernic, care i-a impartit in mod egal cu procurorul Moisescu, potrivit procurorilor DNA.

Alin-Eugen Curca a fost acuzat de anchetatori ca a sprijinit demersurile avocatului Bernic de a primi cei 1.000 de euro de la Gheorghe Catargiu, el mediind discutiile dintre cei doi. Ulterior, pentru ca masura indisponibilizarii autoturismului in cauza nu a fost ridicata conform intelegerii, Curca a facut presiuni repetate asupra avocatului Bernic si a procurorului Moisescu, pentru ca acestia sa ii restituie lui Catargiu cei 1.000 de euro.

CITESTE SI: AGRESORUL DE LA NANA, condamnat la patru ani de INCHISOARE CU EXECUTARE 

Initial, dosarul a fost trimis spre solutionare la Curtea de Apel Iasi. Magistratii de la aceasta instanta au decis, la 16 decembrie 2011, scoaterea cauzei de pe rol si trimiterea spre judecata la Curtea de Apel Suceava.

In 20 aprilie, Curtea de Apel Suceava si-a declinat competenta in favoarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), in baza articolului 41, alineatul (1) din Codul de procedura penala, care precizeaza faptul ca “Instanta sesizata cu judecarea unei infractiuni ramane competenta a o judeca chiar daca constata, dupa efectuarea cercetarii judecatoresti, ca infractiunea este de competenta instantei inferioare”.

Sursa foto: adevarul.ro