Eugen Nicolaescu a sesizat SRI in cazul scandalului vaccinului antigripal

Eugen Nicolaescu

Scandalul vaccinului antigripal periculos de la Institutul Cantacuzino ajunge la SRI dupa ce ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca a sesizat Serviciul Roman de Informatii pentru a afla in ce imprejurari a fost contaminat serul.

Aproximativ 400.000 de doze de vaccin antigripal au ramas in depozitele de la Institutul Cantacuzino dupa ce Agentia Nationala a Medicamentului a descoperit ca dozele contineau o substanta bacteriana care putea provoca soc anafilactic. „Cea mai buna solutie e sa fie verificate informatiile. Am informat SRI sa ne dea sprijinul in acest sens.

 

Citeste si: Aurelia Draghici, directoarea Institutului Cantacuzino, inlocuita cu Radu Iordachel

Organele de ancheta vor sesiza Curtea de Conturi in clipa in care se vor gasi neregulile”, a spus ministrul Eugen Nicolaescu, conform digi24.ro. Acesta a aratat ca are suspiciuni ca seful laboratorului si-a desfasurat superficial activitatea, iar un alt scenariu ar fi ca una dintre centrifuge nu a functionat timp de o saptamana, timp in care s-ar fi produs contaminarea.

 Citeste si: Vaccinul antigripal de la Cantacuzino nu a primit aviz de conformitate

Scandalul vaccinului antigripal a devenit public dupa ce Ministerul a anuntat ca opreste campania de vaccinare. Desi motivul initial a fost acela ca numarul de imbolnaviri este in scadere, iar perioada de timp pentru vaccinare e depasita pentru ca vine primavara, apoi a iesit la iveala faprul ca Agentia Nationala a Medicamentului a descoperit ca vaccinul contine o endotoxina bacteriana periculoasă pentru populatie.

Sursa foto: pressalert.ro