EUGEN NICOLAESCU: ALOCATIA trebuie sa fie EGALA pentru TOTI COPIII

Deputatul PNL EUGEN NICOLAESCU respinge ideea acordarii unei ALOCATII diferentiate copiilor, in functie de veniturile parintilor.

“O alocatie pentru copii trebuie sa fie o alocatie prevazuta de Constitutie, adica egala, universala, pentru toti copiii din aceasta tara, care au dreptul sa fie sprijiniti de stat, indiferent cine sunt parintii lor, ce venituri au parintii lor si asa mai departe”, a afirmat vineri EUGEN NICOLAESCU, la RFI.

EUGEN NICOLAESCU a criticat intentia ministrului Muncii, ROVANA PLUMB, de a solicita lamuriri Curtii Constitutionale pentru a afla daca alocatia de stat pentru copii este un drept universal egal sau aceasta poate fi acordata diferentiat, in functie de veniturile unei familii.

Citeste si: CONSILIUL NATIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINARII: Alocatiile diferentiate NU RESPECTA CONSTITUTIA

“Doamna ministru Rovana Plumb vrea sa solicite consultanta Curtii Constitutionale. Sunt foarte surprins ca un om cu atâta experienta politica nu cunoaste Constitutia si reglementarile legale. Curtea Constitutionala nu este organ care face consultanta pentru cine se nazare”, a spus deputatul liberal.

El a subliniat ca “toata lumea stie ca, in Constitutie, sunt prevazute drepturi si libertati cetatenesti fundamentale, una dintre ele fiind sprijinirea copilului”.

Citeste si: GORGHIU, despre DIFERENTIEREA ALOCATIILOR: Se RAZBUNA pe COPII pentru ca nu au REUSIT sa FURE aceasta initiativa a PNL

“Daca dreptul este universal si este egal pentru toti cetatenii, atunci cred eu ca si alocatia de stat pentru copii trebuie sa aiba aceasta amprenta prevazuta de Constitutie. (…) Atunci când s-a pus problema revizuirii Constitutiei si mai ales in ultimele luni, noi le-am solicitat celor de la PSD sa reluam discutiile de la principii fundamentale si evident de la drepturi si libertati cetatenesti, cum sunt ele in Constitutie, daca au sau n-au toate prevederile necesare ca ele sa fie usor aplicabile. Aceasta pozitie a PSD-ului de acum ne dovedeste ca noi am avut dreptate, ca pozitia noastra a fost corecta. Când cineva vine si interpreteaza in acest fel ciudat prevederile constitutionale, mi se pare ca nu se urmareste decât un scop strict, strict, strict electoral, pentru un anume electorat, pentru ca PSD-ul cred ca are in acest moment probleme de imagine in rândul electoratului si vrea sa si-l recâstige”, a adaugat EUGEN NICOLAESCU.

Sursa foto: monitorulcj.ro