EUGEN NICOLAESCU, la DNA. UPDATE

Eugen Nicolaescu

Fostul ministru al Sanatatii, EUGEN NICOLAESCU, a venit miercuri la pranz la DNA pentru a fi audiat ca martor intr-un dosar.

UPDATE 13.50: EUGEN NICOLAESCU a declarat la iesirea de la DNA ca a fost audiat intr-un dosar deschis pe numele presedintelui Consiliului Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca.

”Este vorba despre un dosar deschis pe numele presedintelui Consiliului Judetean Ialomita. Se dorea sa dau o declaratie despre un control pe care l-am dispus la Spitalul Judetean si care a avut loc in ianuarie 2014, dar din pacate rezultatele controlului au venit dupa ce am plecat eu din mandat. Cu alte cuvinte, a trebuit sa explic de ce s-a facut controlul, la solicitarea cui si daca s-au respectat toate procedurile, ceea ce eu cred ca am facut, spunand exact care erau procedurile in minister pentru acest minister”, a explicat fostul ministru al Sanatatii.

Acesta a mai precizat ca controlul a fost realizat la solicitarea lui Silvian Ciuperca. “Controlul a fost realizat dupa toate procedurile pe care le avea ministerul la vremea respectiva numai ca rezultatele au venit cand eu nu mai eram ministru, deci nu stiu ce s-a gasit acolo si ce s-a facut ulterior”, a mai spus fostul ministru al Sanatatii.

EUGEN NICOLAESCU a declarat, la intrare, ca nu stie sa existe vreun dosar de pe vremea cand era ministru al Sanatatii, dar ca pot fi “dosare conexe”.

Nicolaescu a spus ca a fost citat telefonic. “Atata timp cat esti martor, nu cred ca trebuie sa iti fie teama de nimic, dimpotriva, sa spui adevarul”, a explicat EUGEN NICOLAESCU.

Citeste si: SILVIAN CIUPERCA, presedintele CJ IALOMITA, a fost ARESTAT PREVENTIV

Intrebat daca are constiinta incarcata de pe vremea cand era ministru, EUGEN NICOLAESCU a raspuns: “Aveti o intrebare foarte stupida”.

Citeste si: Nicolae Banicioiu apare in dosarul de coruptie al lui Silvian Ciuperca

Potrivit postului B1 TV, EUGEN ICOLAESCU a fost chemat la DNA in dosarul in care presedintele Consiliului Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca, a fost retinut de procurori pentru luare de mita si abuz in serviciu.