Eugen Nicolaescu: Mai multi directori din spitale au fost DEMISI

Mai multi directori de spitale din tara au fost demisi de Ministerul Sanatatii. Principalul motiv pentru care au fost lasati fara serviciu sunt datoriile mari acumulate de spitalele pe care le conduc. Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a explicat de ce s-a ajuns la aceste demiteri.

“In acest an am facut o modificare legislativa in sensul in care toti managerii de spitale care inregistreaza arierate timp de trei luni consecutiv au de suferit, in sensul ca vor fi schimbati din functie. In luna iulie a intrat in vigoare aceasta prevedere. La sfarsitul lunii octombrie, cand s-au dat toate situatiile financiare s-a vazut ca, la anumite spitale, exista astfel de cazuri.”

Ministrul a explicat ca este vorba de trei spitale in care s-a ajuns la aceste modificari si ca managementul va fi asigurat in continuare de oficiali interimari.

“Orice spital care inregistreaza arierate inseamna bani neplatiti catre furnizori si inseamna, deci, blocaj in economie. Este vorba de principiu si o prevedere legala. Daca nu respecti prevederea legala, asta se intampla”, a conchis ministrul.