Eugen Nicolaescu: Ni se propune un guvern neasumat politic de nimeni si o politica guvernamentala a nimanui

Eugen Nicolaescu

Viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat luni in plenul Parlamentului ca noul cabinet propus de premierul Victor Ponta este unul ”neasumat politic” intrucat nu are un acord de guvernare si ministrii nu beneficiaza de mentiunea privind apartenenta politica in noul Guvern.

Nicolaescu a citat din scrisoarea premierului Victor Ponta adresata Parlamentului pentru modificarea structurii si compozitiei politice a Guvernului, mentionand ca nu se intelege in ce constau schimbarile compozitiei politice.

”In scrisoare nu se face nicio referire la apartenenta politica a ministrilor propusi, la cine ii sustine politic, cine ii asuma din punct de vedere politic, pentru ca pana la urma cineva trebuie sa dea socoteala cetatenilor din aceasta tara pentru modul in care viitorii ministri isi vor desfasura activitatea”, a spus Nicolaescu.

Deputatul PNL a mentionat ca Ponta nu poate fi suspectat ca nu cunoaste Constitutia si legile.

Afla aici detalii despre votul dat in Parlament pentru validarea noului Guvern

”Eu cred ca dumnealui nu vrea, sau nu poate, sa ne spuna daca are un acord politic de guvernare pe baza caruia sa functioneze acest guvern propus, si ca atare il intrebam in plenul Parlamentului, are un asemenea acord de guvernare, sau nu? Avem un guvern care se instaleaza pe baza unui consens politic al celor care doresc sa participe la acest guvern, sau nu? Pentru ca e important sa stim pe cine tragem la raspundere atunci cand lucrurile vor merge prost. Asistam la o situatie inedita, ni se propune un guvern neasumat de nimeni din punct de vedere al compozitiei politice, si de fapt ni se propune o politica guvernamentala a nimanui”, a declarat Nicolaescu.

Viceliderul grupului PNL a mentionat ca a lipsit un program de guvernare al noului Cabinet condus de Victor Ponta.

”Coalitia de guvernare, asa cum o fi ea conceputa cu sau fara acord politic, nu a invatat nimic din votul cetatenilor din 16 noiembrie. Nu a asumat un esec politic, atat al domnului Victor Ponta, cat si a executivului domniei sale. Populatia a spus <<nu>> domnule Ponta. Astazi, noi, parlamentarii responsabili nu putem acorda increderea noastra unui guvern care nu mai are niciun fel de credibilitate, niciun fel de respect din partea cetatenilor si chiar din partea unor parteneri externi”, a mai spus Nicolaescu.

El a mentionat ca grupul parlamentarilor PNL nu va vota Guvernul Ponta deoarece acesta este ”o smecherie”.

Guvernul Ponta 4 urmeaza sa primeasca, luni, in plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, votul de investitura. Potrivit Regulamentului Camerelor, Guvernul este investit cu votul majoritatii parlamentarilor. Votul este secret, cu bile.

Hotararea Parlamentului privind acordarea votului de incredere se semneaza de presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Senatului si se inainteaza de indata Presedintelui Romaniei spre a proceda la numirea Guvernului.