Eugen Nicolaescu: Protestul Colegiului Medicilor nu are nicio legatura cu Ministerul Sanatatii

Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a declarat joi seara la Sighisoara, ca protestele anuntate de presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), prof. dr. Vasile Astarastoae, printr-o scrisoare adresata membrilor organizatiei, nu au legatura cu Ministerul Sanatatii, pentru ca acest minister isi indeplineste obiectivele propuse.

“Unul din proiectele de lege pentru medici este proiectul pilot privind salarizarea medicilor.

In sensul de a creste salarizarea medicilor, fara sa ne bata nimeni la cap. Vreau sa va spun ca daca va duceti la programul de guvernare veti gasi o asemenea prevedere. Deci aceasta prevedere eu am pus-o in program in decembrie 2012, nici nu se gandea cineva ca o sa fie vreun protest al medicilor.

Deci, cu alte cuvinte, din punctul meu de vedere, protestul medicilor nu are legatura cu Ministerul Sanatatii. Ministerul Sanatatii isi indeplineste obiectivele pe care si le-a pus singur in program si noi le facem pas cu pas.

Nu are legatura cu noi, pentru ca nu poti sa imi ceri sa fac ceva, cand eu ti-am propus sa faci”, a afirmat Eugen Nicolaescu.

Presedintele CMR Vasile Astarastoae a anuntat, in urma cu o zi, ca vineri, 6 septembrie, va fi stabilit si calendarul protestelor.

Sursa foto: realitatea.net