Eugen Nicolaescu: Raed Arafat va conduce comisia de ancheta de la Spitalul Judetean Ploiesti

Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a dat o declaratie de presa, vineri, in care a vorbit despre ancheta in curs care are loc la Spitalul Judetean Ploiesti ca urmare a unui autodenunt a unui medic, specialist in chirurgie, din respectiva institutie.

“In primul rand vreau sa va spun ca atunci cand am dispus un control la Spitalul Judetean din Ploiesti am vrut sa-i ajut pe cei de la Consiliul Local Ploiesti in a carui proprietate se afla Spitalul Judetean. Am dorit sa facem si o verificare a unor documente. Din cauza unor sesizari aparute pe parcursul inspectiei, echipa de ancheta s-a suplimentat cu inca doi directori din cadrul ministerului. Am luat aceasta decizie, intemeiata, sa efectueze o ancheta cat mai ampla si amanuntita. Am cerut sa se investigheze, la sange, toate aspectele, in limita decentei, cu respect fata de cei de acolo si cu maxima obiectivitate”, a declarat Eugen Nicolaescu.

“Ministerul Sanatatii va verifica toate actiunile pe care le are in evidenta, dupa care acestea vor fi facute publice. Astazi am avut o discutie cu colegii mei, iar ei mi-au spus ca mai au nevoie de o perioada de timp si, ca atare, am convenit sa prelungim perioada anchetei in curs de la Spitalul Judetean din Ploiesti pana luni, eventual pana marti. Echipa de inspectie va fi condusa chiar de secretarul de stat din ministerul Sanatatii, Raed Arafat”, a concluzionat ministrul Sanatatii.

Sursa foto: realitatea.net