EUGEN TEODOROVICI a anuntat cand va avea loc a doua RECTIFICARE BUGETARA din 2015

A doua RECTIFICARE BUGETARA din acest an va avea loc la finalul lunii OCTOMBRIE, in urma unei analize preliminare a modului in care ordonatorii de credite au cheltuit banii alocati, a declarat, vineri, ministrul Finantelor Publice, EUGEN TEODOROVICI, intr-o conferinta de presa.

“In octombrie, la a doua RECTIFICARE BUGETARA, vom face o analiza sa vedem cum au fost cheltuite sumele alocate la aceasta RECTIFICARE. Daca nu s-au cheltuit, vom proceda la fel: sa alocam sumele in zonele de interes in economie, sa se cheltuie eficient”, a explicat EUGEN TEODOROVICI.

EUGEN TEODOROVICI a precizat ca la actuala RECTIFICARE BUGETARA s-a tinut cont de modul in care au fost cheltuiti banii si nu au fost realizate alocari artificiale, necorelate cu necesitatile.

CITESTE SI: Guvernul a APROBAT proiectul privind RECTIFICAREA BUGETARA 

Ministrul Finantelor a reamintit ca actuala rectificare bugetara este una pozitiva, nu afecteaza tinta de deficit de 1,86% din PIB pentru 2015.

In plus, EUGEN TEODOROVICI a subliniat ca RECTIFICAREA BUGETARA a fost discutata si cu reprezentantii institutiilor financiare internationale, iar aprecierea acestora a fost pozitiva.

Seful Finantelor a mentionat faptul ca si CONSILIUL FISCAL a apreciat ca mentinerea cotei de deficit pentru acest an este una fezabila.

Guvernul a aprobat pe 28 iulie prima RECTIFICARE BUGETARA pe anul in curs, in forma propusa de Ministerul de Finante. Executivul a luat in calcul o crestere economica de 3,3% anul acesta, in crestere de la 2,5%, cat se estima la elaborarea bugetului de stat pe anul 2015, potrivit proiectului de RECTIFICARE BUGETARA postat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

CITESTE SI: PONTA, despre rectificarea bugetara: La SANATATE NU SE TAIE, CI SE DA 

In aceste conditii, s-a propus majorarea, atat a veniturilor, cat si a cheltuielilor bugetului general consolidat, pe sold, cu suma de 4,46 miliarde de lei, astfel incat deficitul bugetului general consolidat sa se mentina nemodificat ca valoare nominala, respectiv 13,004 miliarde de lei. Ca pondere in PIB, deficitul creste de la 1,83% la 1,86%, ca urmare a modificarii nivelului PIB estimat pe anul 2015.

Sursa foto: gandul