EUGEN TEODOROVICI a dezvaluit principalele teme de discutie cu reprezentantii FMI

Ministerul Finantelor Publice (MFP) incepe marti discutiile cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) pe marginea BUGETULUI de STAT pe 2016, a declarat ministrul Finantelor, EUGEN TEODOROVICI.

“Astazi (marti — n.r.) o sa fie deschiderea MISIUNII FMI. O sa discutam subiecte pe care le stim cu totii, in principal BUGETAUL de STAT pe 2016, ce a ramas de implementat din toate REFORMELOR STRUCTURALE, LEGEA REDEVENTELOR etc”, a precizat EUGEN TEODOROVICI. El a mai spus ca se discuta inclusiv posibilitatea incheierii unui nou acord. “In actualele conditii la nivel international, un astfel de acord, mult mai flexibil, poate constitui pentru Romania un plus”, a subliniat ministrul de resort.

CITESTE SI: MINISTRUL FINANTELOR: ROMANIA VA SOLICITA INCHEIEREA UNUI NOU ACORD CU FMI IN CURSUL ACESTUI AN

Incepand din 2009 si pana in prezent, ROMANIA a incheiat trei acorduri consecutive de imprumut cu Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea Europeana (UE), care au servit ca o ancora pentru politicile guvernamentale in domeniul bugetului, privatizarii companiilor de stat si economiei.

Ultimul acord cu FMI, care a expirat in septembrie 2013, a avut o valoare de doua miliarde de euro insa autoritatile de la Bucuresti nu au accesat fonduri. Scopul acordului de tip preventiv a fost acela de a proteja economia romaneasca de eventuale socuri pe pietele financiare. Acesta a fost cel de-al 10-lea incheiat de Romania cu Fondul Monetar International (FMI) din ultimii 23 de ani si al treilea acord solicitat FMI, de la declansarea crizei economice, in 2009.

Sursa foto: zf