EUGEN TEODOROVICI: AMENDAMENTUL privind renuntarea la IMPOZITAREA BACSISULUI va merge la PARLAMENT in urmatoarele zile

Ministrul Finantelor, EUGEN TEODOROVICI, a declarat vineri ca AMENDAMENTUL privind renuntarea la IMPOZITAREA BACSISULUI va merge la parlament in urmatoarele zile, dupa care va ajunge la presedintele Romaniei pentru a fi promulgat.

“S-a facut amendamentul in Parlament. Cred ca in urmatoarele zile va merge la Parlament si va merge la promulgare, la presedinte”, a declarat EUGEN TEODOROVICI.

Intrebat daca comerciantii vor trebui sa inregistreze bacsisul si dupa data de 1 iunie, ministrul Finantelor a spus ca “acest lucru se va intampla pana cand actul normativ respectiv va fi modificat”.

Citeste si: COMISIA de BUGET a Camerei a ELIMINAT prevederile privind IMPOZITAREA BACSISULUI

“Eu am spus ca se vor face amendamentele in Parlament pana la data respectiva (1 iunie — n.r.), au fost facute imediat dupa ce am avut discutiile cu mediul privat. Au fost adoptate de Comisia de Buget”, a mai spus EUGEN TEODOROVICI, citat de Agerpres.

Ministrul Finantelor a anuntat in 15 mai ca autoritatile renunta la IMPOZITAREA BACSISULUI, insa numai dupa ce ordonanta care reglementeaza acest aspect va fi modificata in PARLAMENT.

Citeste si: TEODOROVICI, despre IMPOZITAREA BACSISULUI: RENUNTAM DEFINITIV LA ACEASTA MASURA

Ordonanta de Urgenta 8/2015 care defineste bacsisul si stabileste evidentierea acestui tip de venit pe bonul fiscal a fost publicata, in 28 aprilie, in Monitorul Oficial.

Bacsisul urma sa fie trecut pe bon separat si impozitat cu 16 la suta.