EUGEN TEODOROVICI: Curtea de Conturi si Ministerul Finantelor trebuie REFORMATE PE FOND

Curtea de Conturi si Ministerul Finantelor Publice trebuie REFORMATE PE FOND pentru a avea cu totii de castigat, in tot ce inseamna economie, a declarat, marti, ministrul de resort EUGEN TEODOROVICI, intr-o conferinta de presa pe tema fondurilor europene.

“Sunt doua structuri la nivel national care trebuie reformate sau de a caror reforma depinde intreaga desfasurare a economiei in sensul bun: Curtea de Conturi si Ministerul de Finante. Acestea, daca vor fi reformate pe fond, vom avea cu totii de castigat, in tot ce inseamna economie”, a spus EUGEN TEODOROVICI.

El a precizat ca si-a propus sa fie un manager la Ministerul de Finante, nu un contabil.

Citeste si: VICTOR PONTA: Problema ABSORBTIEI fondurilor europene este o mare PROVOCARE

“Mi-am propus sa fiu un manager la Ministerul de Finante si nu un contabil. Sper sa se vada acest lucru in piata, in economie, in tot ceea ce inseamna zona de fonduri europene”, a explicat ministrul, potrivit Agerpres.

De asemenea, acesta a mai precizat ca, in perioada urmatoare, vor fi lansate noi scheme de ajutor de stat.

Citeste si: EUGEN TEODOROVICI discuta la WASHINGTON cu reprezentantii FMI si BM despre noul COD FISCAL

“Vom lansa scheme de ajutor de stat si unele scheme de ajutor de stat existente vor suferi modificari in sensul de a facilita finantarile mai mult decat astazi. Va dau un exemplu, acel nivel de 10 milioane euro la o schema de ajutor de stat, care are un plafon minim de finantare destul de ridicat. Il vom cobori mai mult. Ideea este sa incurajam cat mai mult astfel de afaceri si cu o valoare mai mica, nu neaparat valori foarte mari”, a mai afirmat EUGEN TEODOROVICI.