EUGEN TEODOROVICI: Nu vrem ca ANAF sa fie BAU-BAU

Fisc-ul nu trebuie sa fie ceva ce sperie, ci ceva ce vine si verifica modul de aplicare a legii, a declarat ministrul Finantelor, EUGEN TEODOROVICI, la postul Antena 3.

Potrivit lui Teodorovici, inspectorii de la ANAF nu vor mai inchide firmele daca acestea se afla la prima incalcare a codului fiscal. Astfel, abia la a doua abatare se va lua masura inchiderii activitatii pentru o luna de zile si se vor aplica amenzi.

Citeste si: MONICA MACOVEI, in RAZBOI cu ANAF

“Tin foarte mult sa avem o metodologie foarte clar stabilita si transparenta de asantionare a firmelor care fac obiectul controlului in timpul unei luni de zile, pentru ca astazi, din pacate, acest lucru nu exista. De mai multe ori, acelasi agent economic este controlat de Fisc, ceea ce nu este corect. In timpul unei luni, trebuie sa avem foarte clar, in esantionul firmelor verificate, un procent din fiecare categorie de firme – mari, mijlocii si mici – egal cu ponderea pe care acestea o reprezinta in totalul de companii, la nivel national. O alta parte a acestui esantion trebuie sa fie compusa din firmele care vor ramâne pe o lista neagra, care au avut o prima abatere”, a spus EUGEN TEODOROVICI.

Citeste si: OVIDIU RAETCHI: NOUL COD FISCAL va duce la INCHIDEREA a 140.000 de FIRME MICI

“Fiscul nu trebuie sa fie ceva ce sperie, ci ceva ce vine si verifica modul de aplicare a legii… nu un fel de bau-bau”, a mai spus ministrul.

Sursa foto: dcnews.ro