EUGEN TEODOROVICI: Ordonanta privind IMPOZITAREA BACSISULUI va fi dezbatuta la urmatoarea SEDINTA DE GUVERN

Ordonanta privind IMPOZITAREA BACSISULUI va fi discutata, miercuri, in SEDINTA DE GUVERN, a declarat, marti, ministrul Finantelor Publice, EUGEN TEODOROVICI, la Palatul Parlamentului.

“Maine, in sedinta de Guvern, avem ordonanta cu impozitarea diferentelor dintre ceea ce un client lasa in urma unui serviciu prestat la un restaurant, bacsisul. Am avut si ieri discutii la minister cu reprezentantii federatiilor din turism, pentru a avea forma finala. Maine se va face un pas mare spre normalitate. Este o idee pe care au cerut-o cei din piata, pentru a reglementa acest bacsis”, a afirmat EUGEN TEODOROVICI.

Citeste si: GUVERNUL VREA LEGIFERAREA BACSISULUI, impozitat ca VENIT al SALARIATILOR sau ca PROFIT al FIRMEI

El a precizat ca angajatorul decide “soarta” bacsisului, respectiv sa acopere pierderi sau sa il distribuie angajatilor.

Citeste si: REGLAJ la ANAF: Activitatea unei firme va fi suspendata doar la o diferenta de plus/minus 300-500 de lei

“Acele castiguri pe care statul le impoziteaza cu 16% raman la latitudinea patronului/angajatorului sa dispuna asupra lor: fie sa isi acopere anumite pierderi, fie sa le distribuie angajatilor pentru a-i stimula in ceea ce au de facut zi de zi pentru a atrage clientii”, a explicat ministrul.

Sursa foto: economica.net