EUGEN TEODOROVICI: Romania a incasat in acest an DOUA MILIARDE DE EURO din fondurile europene

Romania a incasat DOUA MILIARDE DE EURO din fondurile structurale si de coeziune in acest an, ceea ce inseamna ca tinta asumata pentru 2014 a fost realizata in proportie de 66 la suta, a declarat ministrul Fondurilor Europene, EUGEN TEODOROVICI, referindu-se la declaratiile recente ale presedintelui TRAIAN BASESCU pe aceasta tema.

“Actuala guvernare a facut performante in absorbtia fondurilor europene: numai in perioada mai 2012 — august 2014, Romania a incasat peste 5,5 miliarde de euro din fondurile structurale si de coeziune. Aceasta suma depaseste cu mult valoarea totala a sumelor atrase in perioada ianuarie 2007 — mai 2012, de numai 1,43 miliarde de euro. Mai mult, anul trecut, Romania a devenit lider in UE din punct de vedere al cresterii inregistrate de sumele incasate de la Comisia Europeana in 2013 comparativ cu perioada 2007 — 2012”, a spus Teodorovici, potrivit unui comunicat remis vinery presei.

Potrivit ministrului, fostele guvernari au lasat o rata de absorbtie de 8,53 la suta.

Citeste si: TRAIAN BASESCU, despre Eugen Teodorovici: “DANDY”, “DISCOTECAR”. Despre ROVANA PLUMB: “Nepretuita”

“Fostele guvernari au lasat o situatie dezastruoasa: rata de absorbtie extrem de scazuta: 8,53 la suta la finalul a cinci ani si jumatate de asa-zisa atragere a fondurilor europene. Acum, datorita tuturor masurilor luate de actuala guvernare, rata de absorbtie curenta a ajuns la peste 37 la suta. Vocile fostelor guvernari, care au avut rezultate atat de slabe in absorbtia fondurilor europene, au atacat nejustificat activitatea Guvernului in privinta absorbtiei fondurilor europene si in privinta pregatirii documentelor de programare pentru perioada 2014 — 2020”, a mai afirmat Teodorovici.

Potrivit acestuia, Romania este cel de-al 11-lea stat UE din cele 28 care a obtinut aprobarea Comisiei pentru Acordul de Parteneriat.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: Avem un GUVERN PROFUND INCOMPETENT

“In acest an, Romania va solicita Comisiei Europene rambursarea a peste trei miliarde de euro si va incasa peste trei miliarde de euro, depasind astfel performanta inregistrata anul trecut. Tara noastra a incasat deja doua miliarde de euro din fondurile structurale si de coeziune in acest an, ceea ce inseamna ca am realizat in proportie de 66 la suta tinta asumata pentru acest an”, mai spune ministrul Fondurilor Europene.

Presedintele TRAIAN BASESCU i-a criticat joi seara pe ministrul Fondurilor Europene, EUGEN TEODOROVICI, si pe ministrul Mediului, ROVANA PLUMB, pentru felul in care au reactionat la declaratiile sale despre faptul ca Executivul nu a reusit sa cheltuiasca fondurile alocate de Comisia Europeana pentru programul Locuri de munca pentru tineret.

Sursa foto: realitatea.net