EUGEN TEODOROVICI: SALARIUL DE MINISTRU este RUSINOS

Ministrul Finantelor, EUGEN TEODOROVICI, a declarat ca SALARIUL UNUI MINISTRU, de aproximativ 5.300 de lei, este RUSINOS, fiind nevoie de “reasezarea” salariilor in administratie, domeniu care trebuie sa fie bine remunerat.

Citeste si: EUGEN TEODOROVICI: Vrem sa incheiem cu SUCCES discutiile cu MISIUNEA FMI, astfel incat ACORDUL sa se finalizeze in CONDITII BUNE

EUGEN TEODOROVICI a aratat ca salarizarile din domeniul administratiei publice trebuie reasezate. “Este un subiect (salariul unui ministru – n.r.) pe care noi nu-l discutam cu omologii nostri, pentru ca nimeni nu te crede. Nu as putea sa spun cat anume ar trebui sa castige, dar toate aceste salarizari trebuie reasezate: de la presedintele statului pana la functionarul pe studii medii dintr-o primarie de comuna. Trebuie toate reasezate. Eu imi aduc aminte din anii de administratie petrecuti, unde salarizarea era altfel asezata: mai comprimata, fara foarte multe trepte de salarizare, mult mai usor de aplicat si era cat de cat, sa spunem, decenta. Pana la un punct, dupa care s-a pierdut tot. Fara o administratie puternica nu ai cum sa speri, decat accidental, ca se pot face lucrurile bine”, a spus EUGEN TEODOROVICI la postul Digi24.

Citeste si: EUGEN TEODOROVICI: PIB-ul va CRESTE cu 0,6 la suta dupa REDUCEREA TVA

Ministrul a adaugat ca este nevoie de salarizare, pregatire, stabilitate, incredere, cunoasterea legii, dar si de o legislatie mai simpla.