EUGEN TOMAC: Speram ca presedintele sa puna PRESIUNE pe PARTIDE pentru sustinerea ferma a VOTULUI PRIN CORESPONDENTA

Deputatul EUGEN TOMAC a declarat joi, dupa intalnirea parlamentarilor de Diaspora cu presedintele KLAUS IOHANNIS, ca spera ca seful statului sa puna PRESIUNE pe PARTIDE pentru ca acestea sa-si asume sustinerea ferma a VOTULUI PRIN CORESPONDENTA.

“Speram ca presedintele sa puna presiune pe partide si acestea sa-si asume ca sustin ferm votul prin corespondenta, in caz contrar, ar fi o lovitura puternica data romanilor de peste hotare”, a spus EUGEN TOMAC.

El a aratat ca la intalnirea cu seful statului s-a discutat despre mecanismele de vot pentru romanii din Diaspora la alegeri.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS i-a chemat la CONSULTARI pe PARLAMENTARI in legatura cu VOTUL IN DIASPORA

“Sper ca se va tine cont de opiniile noastre. Este important ca presedintele simte ca exista o reticenta — exact asa a si afirmat — din partea partidelor in ceea ce priveste introducerea votului prin corespondenta. Nu crede ca votul electronic este o solutie astazi”, a afirmat EUGEN TOMAC, potrivit Agerpres.

Deputatul a sustinut ca in cazul in care “partidele ajung la un consens saptamana viitoare, anul viitor romanii vor vota prin corespondenta”.

El a precizat ca discutiile au vizat si situatia romanilor din Republica Moldova si Serbia.

Citeste si: EUGEN TOMAC: PMP se va adresa COMISIEI EUROPENE in problema VOTULUI ROMANILOR din DIASPORA

“Sunt surprins ca nu sustine ca legea cetateniei romane sa se modifice astfel incat romanii din Serbia si din alte state care nu sunt fosti cetateni romani sa beneficieze de posibilitatea de a deveni cetateni romani. Are argumentele sale”, a declarat deputatul.

EUGEN TOMAC a spus ca s-a discutat si despre reprezentarea in Parlament a romanilor din Diaspora.

SUrsa foto: adevarul.ro