EURO 2016: ANGLIA-ISLANDA 1-2 (1-2) / Urmasii vikingilor rasucesc Brexit-ul in inima englezilor!

ANGLIA si ISLANDA s-au intalnit, luni seara, in ultimul meci din OPTIMILE de FINALA ale EURO 2016 pentru a stabili cine va intalni FRANTA in sferturile de finala. ISLANDA invinge ANGLIA SI PRODUCE CEA MAI MARE SURPRIZA DIN ISTORIA EUROPENELOR!

Echipa nationala a Angliei nu pare afectata de Brexit, Sterling urmareste cu insistenta un balon in careul advers si este faultat de Halldorsson, capitanul Rooney transforma penalty-ul si este 1-0 din minutul 4. Impresia legata de Brexit se schimba, 90 de secunde mai tarziu cand Islanda, surpriza placuta a acestui turneu final, continua sa uimeasca si reuseste egalarea prin Sigurdsson care s-a trezit ignorat de fundasii englezi si l-a invins pe Hart cu un sut din 6 metri dupa ce balonul fusese prelungit cu capul de Gudmundsson.

Rooney si compania revin in atac, Ali si Kane rateaza, insa cei care inscriu sunt tot nordicii, Sightorsson aducand Islanda in avantaj in minutul 18 dupa ce in minutul 4 era 1-0 pentru Anglia! Si o mentiune pentru Hart care are spaghete in loc de degete! Britanicii navalesc in teren mai abitir decat o faceau stramosii adversarilor din aceasta seara in Anglia, sarabanda ratarilor la poarta lui Halldorsson incepe insa este clar ca elevii suedezului Lagerback, aflat pe lista lui Burleanu pe post de inlocuitor al depasitului Iordanescu, vor si fac meciul vietii lor. 

Apararea islandezilor este de neclintit, iar Halldorson isi plateste cu varf si indesat greseala facuta in debut la faultul asupra lui Sterling. Ali, Rooney, Smalling si Sturridge irosesc ocazie dupa ocazie, Sigurdsson trece si el pe langa o dubla istorica, insa tabela pare intepenita si Islanda intra in avantaj la cabine. 

Dier este lasat la vestiare si in locul sau apare Wilshere, insa prima actiune a reprizei secunde aduce doar un cartonas galben pentru Sturridge care este extrem de nervos. La cinci minute de la reluare Kane trimite cu capul spre poarta Islandei dar Halldorsson retine fara probleme. Inimoasa galerie a nordicilor domina fundalul sonor al arenei din Nisa inca din prima repriza semn ca celebrii hooligans nu se mai bucura decat atunci cand echipa lor este in avantaj….ceea ce nu este cazul deocamdata…..

In minutul 54, Islanda obtine primul corner si norocul lui Hart la foarfeca spectaculoasa a lui Sigurdsson este ca mingea a fost pe directia sa pentru ca altfel nordicii ar fi condus cu doua goluri diferenta pe tabela. La fix o ora de la fluierul de start, golgeterul Jamie Vardy este trimis in teren in locul lui Sterling. Urmeaza zece minute in care se joaca la centrul terenului, englezii nu reusesc sa-si creeze culoare catre poarta nordicilor. In minutul 65 capitanul Gunnarsson vede galben insa executia din lovitura libera a lui Kane o vezi si in divizia a II a din Romania.

In minutul 70, Sigurdsson, care pare ca joaca peste tot, reuseste, cu pretul unei accidentari, un tackling de zile mari, din postura de ultim aparator, in fata lui Vardy. Si il cheama si Ragnar, aviz iubitorilor de istorie nordica! Specialistii, spectatorii si subsemnatul incep sa-si aduca aminte Danemarca din 1992…..Timp in care Saeversson mai rateaza o ocazie la poarta lui Hart! Vardy trimite si el cu capul spre poarta, Halldorsson retine si am intrat in ultimul sfert de ora al meciului. Skulasson isi arata limitele dar si emotia la o faza in care islandezii puteau produce, din nou, panica la poarta lui Hart.

Ce contraatac reuseste Islanda in minutul 84 insa sutul capitanului Gunnarsson este respins in corner de Hart. Indiferent de ce se v-a intampla in acest meci, jucatorii islandezi vor intra in istoria fotbalului! Celalalt capitan, Rooney, este inlocuit cu patru minute inaintea finalului de cel mai tanar jucator din istoria nationalei Angliei care a evoluat la un turneu final al Europenelor! Rashford are numai 18 ani si cateva luni si a debutat in grupe…Eroul din meciul cu Austria, Traustasson este trimis si el in teren in minutul 89. Cine stie? Mai sunt trei minute aditionale! Islandezii se lupta ca ai nostri la Marasesti! Rashford este dat de gol de tinerete, secundele trec, Hart e in careul advers…..dar s-a terminat! S-a terminat! Inventatorii fotbalului sunt trimisi acasa de urmasii vikingilor in cee ce poate fi numita cea mai mare surpriza a Europenelor din toate timpurile! pentru ISLANDA de la Nisa se vede……Franta in sferturile de finala!

ANGLIA – ISLANDA 1-2 (1-2)
Marcatori: ROONEY (‘4-pen) / SIGURDSSON (‘6), SIGHTHORSSON (’18)

ANGLIA: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier (’46 Wilshere), Rooney (’86 Rashford) – Sturridge, Kane, Sterling (’59 Vardy). Selectioner: Roy Hodgson 
ISLANDA: Halldorsson – Saevarsson, Arnason, Sigurdsson, Skulasson – Gudmundsson, Sigurdsson, Gunnarsson, B. Bjarnason – Sigthorsson, Bodvarsson (’76 E. Bjarnasson). Selectioner: Lars Lagerback.

STADION: “Stade de Nice” (Nisa)
ARBITRU: DAMIR SKOMINA (Slovenia)

Cartonase galbene: Sigurdsson (38), Sturridge (47), Gunnarsson (65).

sursa foto: uefa