EURO 2016: DOI SELECTIONERI SI-AU DAT DEMISIA

EURO 2016 face primele victime in randul selectionerilor. In afara lui ANGHEL IORDANESCU, selectionerul ROMANIEI care a anuntat in acesta dimineata ca nu-si va prelungi contractul, alti doi tehnicieni prezenti la turneul final si-au anuntat DEMISIA. Este vorba de alti doi antrenori est-europeni, selectonerii RUSIEI si UCRAINEI, LEONID SLUTKI, respectiv MIHAIL FOMENKO.

LEONID SLUTKI a demisionat din functia de selectioner al Rusiei dupa eliminarea de la EURO 2016. La conferinta de presa de dupa meciul cu Tara Galilor, pierdut cu 0-3, LEONID SLUTKI a anuntat ca va parasi echipa. RUSIA a facut un singur punct la EURO 2016, mult prea putin fata de asteptarile existente.

“Altcineva ar trebui sa preia echipa. Vreau sa imi cer scuze intregii tari pentru prestatia pe care am avut-o, fanilor din stadion si celor ce au urmarit meciul la TV. Nu meritau asa ceva”, a spus LEONID SLUTKI la conferinta. LEONID SLUTKI a preluat nationala Rusiei in luna august a anului trecut, intr-un moment dificil, dar a reusit sa o duca la EURO 2016.

Selectionerul Ucrainei, MIHAIL FOMENKO, a anuntat ca va renunta la functia sa dupa meciul cu Polonia, ultimul pe care elevii sai il vor disputa la actuala editie a Campionatului European de fotbal – EURO 2016, programat marti seara, pe Stade Velodrome din Marsilia.

UCRAINA nu mai are nicio sansa de calificare in optimile de finala ale competitiei din Hexagon, dupa infrangerile suferite in fata Germaniei si Irlandei de Nord, in cadrul Grupei C. “Ce sens mai are sa continui, dupa ce am ratat obiectivul stabilit pentru acest turneu?”, a declarat MIHAIL FOMENKO pentru postul ucrainean de televiziune “Football”. UCRAINA a fost invinsa cu 2-0 de Germania, campioana mondiala en titre, in meciul sau de debut la EURO 2016, iar apoi a fost invinsa surprinzator, cu acelasi scor, de selectionata Irlandei de Nord.

Sursa foto: uefa