EURO 2016: FAZA GRUPELOR LA FINAL! Astazi vom afla ultimele ECHIPE calificate in OPTIMI

Faza grupelor de la EURO 2016 a ajuns la final, miercuri urmand sa se desfasoare ultima etapa din Grupele E si F. Ultimele doua meciuri din Grupa F sunt programate de la ora 19.00, ISLANDA va evolua contra AUSTRIEI, iar UNGARIA va juca impotriva PORTUGALIEI. De la ora 22.00, se vor disputa ultimele doua partide din Grupa E, ITALIA-IRLANDA si SUEDIA-BELGIA. Meciurile vor fi in direct la postul de televiziune Dolce Sport. 

GRUPA F

ISLANDA v AUSTRIA

Partida dintre Islanda si Austria este decisiva in stabilirea echipei care va parasi Campionatul European din Franta. Meciul este programat de la ora 19:00, pe Stade des France si va fi arbitrat de centralul polonez Szymon Marciniak.  De 3 ori s-au mai intalnit pana acum cele doua echipe. Austria s-a impus o singura data, iar doua meciuri s-au terminat la egalitate. Golaveraj: 3-2 pentru austrieci.

Islanda a avut un parcurs neasteptat in primele doua etape din faza grupelor de la Euro 2016 si este pe locul trei in Grupa F, cu 2 puncte. Islanda a produs marea surpriza chiar in meciul de debut, cand a remizat cu Portugalia, favorita grupei, scor 1-1. Nani a deschis scorul pentru portughezi (31′), iar Bjarnason a marcat primul gol al Islandei la un Campionat European (50′). In cea de-a doua etapa, Islanda a terminat la egalitate, scor 1-1, cu Ungaria, dupa ce Saevarsson a marcat in propria poarta (80′).

De cealalta parte, Austria e pe ultimul loc in Grupa F, cu un singur punct, dupa ce a pierdut primul meci la Euro 2016, scor 0-2, cu Ungaria si a remizat cu Portugalia, scor 1-1.

Echipe probabile:

ISLANDA: Hallforsson – Saevarsson – Arnason – Sigurdsson – Skulason – Gudmundsson – Sigurdsson – Gunnarsson – Bjarnason – Bodvarsson – Sightorsson
AUSTRIA: Almer – Klein – Dragovic – Hinteregger – Fuchs – Baumgartlinger – Ilsanker – Sabitzer – Schopf – Arnautovic – Harnik

UNGARIA v PORTUGALIA

Portugalia va juca meciul decisiv pentru calificarea in runda urmatoare de la Euro 2016 cu Ungaria. Meciul va incepe la ora 19:00, pe Stade des Lumieres din Lyon si va fi condus de arbitrul englez Martin Atkinson. De-a lungul timpului, cele doua echipe s-au mai intalnit de 10 ori, fiind 7 victorii pentru Portugalia si 3 remize. Golaveraj: 23-7 pentru portughezi.

Ungaria se numara printre echipele care au impresionat la aceasta editie a Campionatului European, fiind liderul grupei, cu 4 puncte acumulate in doua partide disputate. Ungaria a debutat la Euro 2016 cu o victorie contra Austriei, scor 2-0. Szalai (63′) si Kleinheisler (87′) au marcat golurile victoriei. In a doua etapa, Ungaria a remizat, scor 1-1 cu Islanda, gratie autogolului islandezilor din finalul meciului.

Desi era vazuta drept favorita Grupei F, Portugalia a dezamagit pana acum, reusind doar doua rezultate de egalitate, scor 1-1 cu Islanda si scor 0-0 cu Austria. Portughezii au nevoie de o victorie in meciul cu Ungaria pentru a se califica in optimi. In cazul unui rezultat de egalitate,  Portugalia va depinde de rezultatele din celelalte grupe pentru a se califica de pe locul al treilea.

Echipe probabile:

UNGARIA: Kiraly – Lang, Juhasz, Guzmics, Kadar – Kleinheisler, Gera, Nagy – Dzsudzsak, Szalai, Priskin. 
PORTUGALIA: Rui Patricio – Vieirinha, Pepe, R. Carvalho, R.  Guerreiro – Quaresma, W. Carvalho, Moutinho, Gomes – Nani, Ronaldo. 

GRUPA F, rezultate:

Austria-Ungaria 0-2
Portugalia-Islanda 1-1
Islanda-Ungaria 1-1
Portugalia-Austria 0-0

CLASAMENT GRUPA F:

1. Ungaria – 4 puncte (3-1)
2. Islanda – 2 puncte (2-2)
3. Portugalia – 2 puncte (1-1)
4. Austria – 1 punct (0-2).

GRUPA E

ITALIA v IRLANDA

Calificata deja in optimi, Italia va juca in ultimul meci din grupe contra Irlandei, de la ora 22:00, pe Stade Pierre-Mauroy din Lille. Partida va fi arbitrata de o brigada din Romania, cu Ovidiu Hategan la centru. Cele doua reprezentative s-au mai intalnit de 13 ori, fiind 8 victorii pentru Italia, 2 victorii pentru Irlanda si 3 remize. Golaveraj: 20-9 pentru italieni.

Italia are maximum de puncte in doua meciuri disputate si este liderul Grupei E. In primul meci la Euro 2016, Italia s-a impus cu scorul de 2-0 in fata Belgiei. Giaccherini (32′) si Pelle (90+2′) au marcat golurile victoriei “Squadrei Azzurra”. In confruntarea cu Suedia, Italia a castigat cu scorul de 1-0, dupa golul lui Eder din minutul 88. In schimb, Irlanda are doar un punct in Grupa E, dupa ce a remizat cu Suedia, scor 1-1. Hoolahan (48′) a deschis scorul pentru irlandezi, iar Clark ’72 (autogol) a stabilit scorul final. In al doilea meci, Irlanda a pierdut in fata Belgiei, scor 3-0.

Echipe probabile:

ITALIA: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Darmian, Parolo, De Rossi, Giaccherini, Florenzi – Pelle, Eder.
 IRLANDA: Randolph – Coleman, O’Shea, Clark, Ward – Hendrick, Whelam, McCarthy, Brady – Hoolahan – Long. 

SUEDIA v BELGIA

Suedia si Belgia se intalnesc de la ora 22:00, pe Allianz Riviera din  Nice, intr-un meci contand pentru Grupa E. Partida va fi condusa de arbitrul german Felix Brych. Pana acum, cele doua echipe s-au mai intalnit de 13 ori. Belgia conduce la scorul general cu 7 victorii. Suedia s-a impus de 5 ori, iar doua meciuri s-au terminat la egalitate.

Belgia e pe locul doi in Grupa E si e la un punct de calificare in optimi, dupa ce a castigat impotriva Irlandei, scor 3-0. Romelu Lukaku (48′, 70′) si  Witsel (61′) au fost marcatorii partidei. In primul meci de la Euro 2016, Belgia a pierdut cu Italia, scor 0-2. Suedia are doar optiunea victoriei daca vrea sa mai spere la calificare, reusind doar un punct in doua etape, scor 1-1 cu Irlanda.  In disputa cu Italia, suedezii au fost invinsi cu scorul de 1-0.

Este mai mult decat probabil ca acest meci sa fie ultimul din cariera superstarului suedez ZLATAN IBRAHIMOVIC (34 de ani) care si-a anuntat retragerea de la echipa nationala a tarii sale.

Echipe probabile:

SUEDIA: Isaksson – Lindelof, Johansson, Grandqvist, Olsson – Larsson, Ekdal, Kallstrom, Forsberg – Guidetti, Ibrahimovic.
 BELGIA: Courtois – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Verthongen – Dembele, Witsel – Carrasco, De Bruyne, Hazard – Lukaku.

GRUPA E, rezultate:

Irlanda-Suedia 1 – 1
Belgia-Italia 0 – 2
Italia-Suedia 1 – 0
Belgia-Irlanda 3 – 0

CLASAMENT GRUPA E:

1. Italia – 6 puncte (3-0)
2. Belgia – 3 puncte (3-2)
3. Suedia – 1 punct (1-2)
4. Irlanda – 1 punct (1-4).

Sursa foto: uefa