EURO 2016: FRANTA-ISLANDA, 22.00, ProTv, Dolce / GAZDELE sau SURPRIZA turneului?

EURO 2016, SFERTURI de FINALA. Cine este ultima echipa care va ajunge in SEMIFINALE? Gazdele sau surpriza turneului din Hexagon? Micuta si surprinzatoarea ISLANDA va juca in premiera in sferturile unui turneu final acolo unde va infrunta FRANTA, tara gazda. In semifinalele EURO 2016, invingatoarea din aceasta partida va intalni Germania. Partida va putea fi urmarita, in direct, la Pro Tv si Dolce Sport.

FRANTA a terminat neinvinsa faza grupelor si a castigat Grupa A cu 7 puncte. Francezii s-au impus in meciul de deschidere de la EURO 2016 contra Romaniei, scor 2-1. In a doua etapa, au castigat cu Albania, scor 2-0, si au remizat in ultimul meci cu Elvetia, scor 0-0. FRANTA s-a calificat in sferturile de finala de la EURO 2016, dupa ce au castigat cu Irlanda, scor 2-1. Brady (3′) a deschis scorul din penalty pentru Irlanda, iar Griezmann a marcat doua goluri in 3 minute (58′, 61′) si a stabilit invingatoarea.

ISLANDA a terminat pe locul doi Grupa F, cu 5 puncte, inaintea Portugaliei. Islandezii nu au pierdut niciun meci in faza grupelor. Nici Portugalia si nici Ungaria nu au reusit sa invinga echipa lui Lars Lagerback, care a incheiat ambele meciuri la egalitate, scor 1-1. In ultima etapa a grupelor, islandezii au castigat cu Austria, scor 2-1. ISLANDA a reusit una dintre cele mai mari surprize din istoria Campionatului European, dupa ce a eliminat-o din competitie pe nationala Angliei. Rooney (4′) a deschis scorul pentru englezi, Sigurdsson a egalat in minutul 6, iar Sigthorsson (18′) a inscris golul victoriei.

PALMARESUL DIRECT este de partea FRANTEI, care are 8 victorii in 11 partide disputate cu ISLANDA. Trei meciuri s-au incheiat la egalitate. Golaveraj: 30-8 pentru francezi.

FRANTA v ISLANDA (echipe probabile):

FRANTA: Lloris – Sagna, Mangala, Koscienly, Evra – Matuidi, Sissoko, Pogba – Griezmann, Giroud, Payet. Selectioner: Didier Deschamps.
ISLANDA: Halldorsson – Saevarsson, Arnason, R. Sigurdsson, Skulason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason – Sigthorsson, Bodvarsson. Selectioner: Lars Lagerback.

STADION: “Stade de France” (Saint-Denis)
ARBITRU: Björn Kuipers  (Olanda).

Sursa foto: sport