EURO 2016: GERMANIA-ITALIA, 22.00, Pro Tv, Dolce Sport / FINALA din SFERTURI

EURO 2016, SFERTURI de FINALA. Disputa de sambata seara dintre GERMANIA si ITALIA este, fara nicio urma de indoiala, finala din aceasta faza a competitiei! ITALIA va infrunta pe campioana mondiala GERMANIA in cel mai asteptat duel din sferturi, dupa ce a eliminat-o in optimi pe  Spania, detinatoarea trofeului. Invingatoarea acestei confruntari va intalni, in semifinale, castigatoarea partidei Franta-Islanda. Meciul va fi transmis in direct la Dolce Sport si Pro Tv.

GERMANIA a castigat Grupa C (7 puncte) fara sa primeasca niciun gol. GERMANIA a debutat cu victorie la Euro 2016 impotriva Ucrainei (2-0), apoi a remizat cu Polonia (0-0) si s-a impus in ultima partida cu Irlanda de Nord (1-0). GERMANIA a castigat categoric disputa din optimi cu Slovacia, scor 3-0. Boateng a deschis scorul in minutul 8, Gomez a marcat in finalul primei reprize (43′), iar ultimul gol a fost semnat de Draxler (63′).

ITALIA si-a asigurat calificarea in optimi dupa primele doua partide din Grupa E, grupa pe care a castigat-o cu 6 puncte. In primul meci de la Euro 2016, ITALIA s-a impus cu 2-0 in fata Belgiei. In a doua partida, a castigat cu Suedia, scor 1-0, iar in ultima etapa, a pierdut cu Irlanda, scor 0-1.
In optimile de finala, ITALIA s-a impus cu 2-0 in fata Spaniei, campioana en-titre. Primul gol al partidei a fost inscris de Chiellini (33′), iar Pelle a stabilit scorul final in prelungiri (90+1′).

ITALIA detine avantajul intalnirilor directe, cu 15 victorii. GERMANIA a castigat de 8 ori, iar 10 meciuri s-au incheiat la egalitate. Golaveraj: 49-20 pentru italieni. GERMANIA si ITALIA s-au intalnit de 8 ori in cadrul turneelor finale, iar PANZERELE nu a reusit sa castige niciodata. La Campionatul Mondial din 1982, gazduit de Spania, SQUADRA AZZURRA a castigat finala in fata GERMANIEI, scor 3-1.

O alta intalnire a avut loc in semifinalele Campionatului Mondial din Mexic 1986, unde ITALIA s-a impus in prelungiri cu scorul de 4-3. GERMANIA a fost eliminata de italieni si in semifinalele CM din 2006, scor 2-0, iar ultima disputa a fost in semifinalele Euro 2012, cand ITALIA a castigat cu 2-1.

GERMANIA v ITALIA (echipe probabile):

GERMANIA: Neuer – Kimmich, Boateng, Hummels, Hector – Khedira, Kroos – Ozil, Muller, Draxler – Gomez. Selectioner: Joachim Low.
ITALIA: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Florenzi, Parolo, De Rossi, Giaccherini, De Sciglio – Pelle, Eder. Selectioner: Antonio Conte. 

STADION: “Stade Matmut Atlantique” (Bordeaux)
ARBITRU: Viktor Kassai (Ungaria).

Sursa foto: Bild