EURO 2016: GERMANIA-ITALIA 7-6 d.l.d. (0-0, 1-1, 6-5) / Panzerele au rupt blestemul si s-au calificat in semifinale

GERMANIA a eliminat dramatic ITALIA la loviturile de departajare, sambata seara, in sferturile de finala ale EURO 2016, si s-a calificat astfel in semifinalele turneului, dupa 1-1 in timpul regulamentar si 7-6 dupa loviturile de departajare.

In timpul regulamentar, Mesut Ozil a deschis scorul pentru nemti in minutul 65, insa italienii nu au renuntat nicio clipa la lupta si nu au acuzat socul, astfel ca, in minutul 77, au primit penalti dupa un hent facut de Boateng, iar Bonucci a restabilit egalitatea de la punctul cu var.

Au fost 18 lovituri de la 11 metri executate, cate 9 de fiecare parte. Italienii au fost primii care au ratat, urmati de doua ratari ale nemtilor, apoi inca una a Italiei. Marcatorul golului Italiei, Bonucci, si capitanul german Schweinsteiger au ratat ultimele lovituri din prima serie de 5, in probabil cel mai tensionat final de meci de la acest Campionat European.

Dar tensiunea era departe de a se incheia. Parolo a inscris dupa ce mingea a lovit bara, iar Buffon a ghicit de trei ori coltul. In cele din urma, Darmian a tras slab, Neuer a aparat, iar Hector a inscris cu toate ca Buffon a atins mingea.

Astfel, GERMANIA a rupt blestemul in fata ITALIEI si s-a calificat pentru prima oara in fata Squadrei Azzurra dupa ce la precedentele turnee finale, de CM sau EURO, cei care triumfasera erau insularii. In penultimul act al competitiei, GERMANIA va intalni invingatoarea disputei dintre Franta si Islanda.

Sursa foto: uefa