EURO 2016: GREVELE DIN FRANTA AU LUAT FATA TURNEULUI FINAL

Azi incepe Euro 2016 iar Parisul inca poarta urmele grevei operatorilor de salubritate: munti de gunoaie in centrul orasului, inclusiv langa Tour Eiffel, unde oamenii sunt invitati sa urmareasca meciurile pe un ecran urias.

Dupa ce a fost inundat la inceputul lunii, Parisul se confrunta cu noi probleme chiar la sosirea a 1,5 milioane de turisti, care vor asista alaturi de un alt milion de suporteri nationali la meciurile din Campionatul European in intreaga tara. Marele eveniment are loc intr-o perioada tensionata in Franta, din cauza amenintarii teroriste, a protestelor determinate de un proiect de reformare a Legii muncii, urmate de greve in mai multe sectoare.

La Paris au ramas pe strazi gramezi de gunoaie si nu mai circula aproximativ jumatate dintre trenurile regionale, relateaza Bloomberg. Pilotii de la Air France vor si ei sa intre in greva timp de patru zile, incepand de sambata, cand sunt anulate aproximativ un sfert dintre cursele companiei. Guvernul a anuntat ca va lua toate masurile necesare pentru buna desfasurare a campionatului, inclusiv ca sa asigure transportul feroviar. Ministrul Transporturilor Alain Vidalies a declarat ca vor fi chemate fortele militare la nevoie.

In capitala, primaria a trebuit sa angajeze firme private sa stranga gunoiul, relateaza Reuters. “Tot gunoiul va fi strans, incepand de acum, de astazi. (…) Va dura cateva zile evident”, a spus primarul Anne Hidalgo.

Sursa text: Ziare.com