EURO 2016: POLONIA-PORTUGALIA 4-6 d.l.d. (1-1, 1-1, 3-5) / Cea mai slaba si urata semifinalista din istorie

EURO 2016, SFERTURI. PORTUGALIA s-a calificat in semifinalele EURO 2016 dupa ce a invins POLONIA la loviturile de departajare. Scorul pe durata timpului regulamentar a fost 1-1, iar la penaltiuri scorul a fost 5-3 in favoarea lusitanilor.

UPDATE: Presa despre prestatia lui CRISTIANO RONALDO: 

CRISTIANO RONALDO a ratat trei sanse uriase de gol, in meciul din sferturi contra Poloniei, in toate trei ocaziile starul lui Real Madrid dand cu piciorul pe langa minge. “Ratari cruciale si oribile ale capitanului”, noteaza Fox Sports, despre sansele uriase ale lui Cristiano Ronaldo, toate petrecute in ultima jumatate de ora din repriza a doua.

“Ronaldo a irosit un numar de oportunitati in timpul confruntarii”, scrie pe site-ul sau si CNN, in timp ce SB Nation subliniaza ca “acesta tot nu este turneul lui Ronaldo”. “Cristiano Ronalo se zbate, insa Renato Sanches este viitorul”, titreaza si Eurosport, subliniind ca, in ciuda turneului slab facut de portughezul lui Real Madrid, acesta are o noua sansa, in meciul din semifinale.

Nu in ultimul rand, Sky Sports noteaza ca “Cristiano Ronaldo a fost pus in umbra de Nani si Renato Sanches”. “Cine l-a furat pe adevaratul Ronaldo? A fost doar o umbra celui care este de obicei. A dat complet pe langa minge: A fost acela Ronaldo sau un impostor?”, mai scrie si agentia Associated Press, citata de USA Today.

STIRE INITIALA

Polonezii au inceput ca din tun aceasta partida si dupa doar doua minute aveau deja 1-0 la capatul unei actiuni excelente. Robert Lewandowski a spart gheata la turneul final si a inscris cu un sut din 10 metri, dupa o centrare ideala din partea stanga. Polonezii au facut insa un pas in spate, iar Portugalia a lovit la prima actiune mai periculoasa. In minutul 34, noul star al fotbalului lusitan, Renato Sanches, a sutat puternic din afara careului si a adus egalarea.

In partea secunda ritmul a fost ceva mai scazut, cu PORTUGALIA putin mai periculoasa pe finalul meciului. Cristiano Ronaldo a ratat insa o sansa uriasa in minutul 86, cand a dat pe langa minge desi era singur cu portarul. Meciul a ajuns in prelungiri, insa din nou Ronaldo a iesit la rampa in mod negativ, dand din nou pe langa minge intr-o situatie periculoasa, in minutul 92. Prelungirile au fost insa anoste, iar soarta meciului s-a decis la loviturile de departajare.

Cele doua echipe au mers cap la cap pana cand sutul lui Blaszczykowski a fost aparat de Rui Patricio, iar Quaresma a transformat penaltiul decisiv. In semifinale, PORTUGALIA, cea mai urata si mai slaba semifinalista din istoria Europenelor, va intalni castigatoarea meciului Tara Galilor – Belgia, programat vineri de la ora 22.00.

Sursa foto: uefa