EURO 2016: PORTUGALIA-TARA GALILOR 2-0 (0-0) / Cum sa te califici in finala castingand un singur meci

EURO 2016, SEMIFINALE. PORTUGALIA s-a calificat in ultimul act al turneului final gazduit de FRANTA dupa ce CRISTIANO RONALDO si compania au castigat un singur meci. Cel de aseara in care elevii tehnicianului FERNANDO SANTOS si-au adus aminte ca stiu sa practice sportul rege asta fara a omite faptul ca au intalnit TARA GALILOR, un adversar la care cu un singur GARETH BALE nu se poate ajunge la trofeu.

Una peste alta lusitanii au reusit sa faca sah-mat apararea britanicilor si sa le spulbere visurile de marire galezilor in numai trei minute. Asta nu face, nici pe departe, din PORTUGALIA o finalista meritorie, ba dimpotriva echipa capitanului CRISTIANO RONALDO poate fi caracterizata drept cea mai nemerituoasa finalista a unui Campionat European. PORTUGALIA a remizat de trei ori in faza grupelor, apoi s-a impus in prelungiri in optimi pentru ca de sferturi sa treaca dupa loviturile de departajare. 

Astfel, PORTUGALIA s-a calificat in finala EURO 2016, dupa ce a castigat cu 2-0 (0-0) impotriva reprezentativei TARII GALILOR in prima semifinala a competitiei. CRISTIANO RONALDO (50′) a deschis scorul, iar NANI a inchis tabela in minutul 53. PORTUGALIA a obtinut a doua calificare din istorie in finala unui Campionat European, unde o vor infrunta pe castigatoarea partidei Germania – Franta.

La precedenta prezenta in ultimul act al EUROPENELOR (2004), lusitanii au pierdut in fata GRECIEI, scor 0-1, chiar pe propriul teren. 

Sursa foto: uefa