EURO 2016: TARA GALILOR-BELGIA 3-1 / Presa internationala ii elogiaza pe BALE si compania

Tara Galilor a reusit o calificare istorica in semifinalele Campionatului European, dupa ce s-a impus in fata Belgiei, scor 3-1. Nainggolan (13′) a deschis scorul partidei de pe Stade Pierre-Mauroy din Lille, iar galezii au egalat in minutul 31 prin Ashley Williams. In repriza secunda, Tara Galilor a trecut in avantaj dupa golul lui Robson-Kanu, iar Sam Vokes (86′) i-a lasat fara sperante pe belgieni cu cateva minute inainte de finalul meciului. Pentru un loc in marea finala de la Euro 2016, Tara Galilor se va duela cu reprezentativa Portugaliei, pe 6 iulie, de la ora 22:00.

Presa internationala se intrece in laude pentru elevii lui Chris Coleman.

“Tara Galilor nauceste Belgia si ajunge in prima semifinala a unui turneu final”, titreaza CNN, in editia online. Sursa citata subliniaza ca este prima prezenta dupa 58 de ani la un turneu final pentru galezi, care astfel profita cat mai mult de aceasta sansa unica.

The Guardian noteaza ca “decarul” galezilor, Aaron Ramsey, a fost “inima gloriei Tarii Galilor”, iar meciul “a fost pur si simplu un moment glorios, de felul celora care raman totdeauna cu fanii care au fost acolo”.

Un alt cotidian britanic, The Independent, scrie despre “distrugerea uluitoare” a Belgiei de catre Tara Galilor, care marsaluieste astfel in semifinale, in “una dintre cele mai mari seri din istoria sportului galez”.

“Tara Galilor este in lumea viselor, dupa ce atingerea magica a lui Hal Robson-Kanu uimeste Belgia”, mai subliniaza The Guardian, adaugand ca nationala antrenata de Chris Coleman “ar putea auzi chemarea istoriei” si ca Aaron Ramsey “a fost magnific” si l-a eclipsat pe Gareth Bale.

“Remarcabila Tara a Galilor nauceste e a doua nationala a lumii, intr-o noapte istorica la Lille”, scrie si The Telegraph, adaugand ca “o noua legenda este scrisa acum si nu este doar despre Bale”.

“Belgia nu reuseste sa depaseasca problemele din defensiva”, scrie The Washington Times, cu referire la faptul ca doi fundasi centrali de baza au lipsit in partida de aseara. “O echipa britanica va juca in semifinalele unui turneu final pentru prima oara dupa 20 de ani. Si nu va fi Anglia”, noteaza si The Wall Street Journal.

“A fost restaurata onoarea fotbalului britanic”, scrie Toronto Sun, care titreaza ca “Tara Galilor face knock-out Belgia”. Editia in limba franceza a Eurosport noteaza ca “Tara Galilor a aratat ca aceasta echipa a Belgiei este prea limitata”.

“Cristiano Ronaldo este avertizat”, dupa aceasa partida, scrie Le Monde, cu referire la faptul ca Tara Galilor va intalni Portugalia in semifinale, iar TF 1 titreaza, in editia online, “Senzatie la Lille, Tara Galilor elimina Belgia”. Nu in ultimul rand, ESPN subliniaza ca “Tara Galilor socheaza Belgia si ajunge in semifinalele EURO 2016”.

Sursa foto: uefa