EURO 2016: TRICOLORII si-au stabilit cantonamentul si ultimele 3 MECIURI AMICALE

Nationala de fotbal a Romaniei va disputa trei partide de pregatire pana la EURO 2016, cu RD Congo, Ucraina si Georgia, chiar inaintea turneului final din Franta (10 iunie – 10 iulie). Tricolorii vor pregati Campionatul European cu un cantonament in Alpi, in localitatea Saint-Vincent din Italia. Echipa antrenata de Anghel Iordanescu va fi cazata la Grand Hotel Billia intre 18 si 30 mai, informeaza Federatia Romana de Fotbal (FRF) pe site-ul sau oficial.

Romania va disputa doua meciuri amicale la Saint-Vincent, primul impotriva reprezentativei Republicii Democratice Congo, pe 25 mai, de la ora locala 20:00 (21:00 ora Romaniei), pe stadionul din localitate, iar al doilea contra Ucrainei, pe 29 mai, de la ora locala 19:30 (20:30 ora Romaniei), pe stadionul Olimpic din Torino.

Nationala RD Congo, locul 51 in clasamentul FIFA pe luna aprilie, este dubla castigatoare a Cupei Africii pe Natiuni, in 1968 si 1974. Printre cei mai reprezentativi jucatori se numara Mbokani (Norwich City), Bakambu (Villarreal), Bolasie (Crystal Palace), N’Sakala (Anderlecht), M’Poku (Chievo) si Kebano (Genk). Pentru RD Congo joaca si Jeremy Bokila, fost atacant in Liga I, precizeaza site-ul FRF.

Selectionata Ucrainei, locul 22 in ierarhia mondiala, s-a calificat la Campionatul European din Franta dupa un baraj cu Slovenia (2-0, 1-1). Selectionerul Mihailo Fomenko are la dispozitie un lot format in mare parte din jucatori care evolueaza in prima liga interna, la Sahtior Donetk (Piatov, Kucer, Rakitki, Stepanenko) si Dinamo Kiev (Gusev, Iarmolenko, Haceridi), alaturi de stranierii Konoplianka (Sevilla) sau Kravet (Stuttgart).

Pe 3 iunie, inaintea plecarii spre Franta, tricolorii vor disputa in Romania o ultima partida amicala, impotriva Georgiei.

La EURO 2016, Romania face parte din Grupa A si va juca meciul de deschidere a competitiei, pe 10 iunie, contra Frantei, pe Stade de France. Urmatoarele doua meciuri vor fi impotriva Elvetiei (15 iunie, Parc des Princes – Paris) si Albaniei (19 aprilie – Lyon).

Sursa foto: turism