EURO 2016, ZIUA A TREIA: MECIURILE de DUMINICA 12 IUNIE! ARBITRII ROMANI intra in joc

Ziua a treia la Euro 2016 continua cu alte trei partide: Turcia-Croatia, prima confruntare din Grupa D (ora 16:00) si primele doua meciuri din Grupa C, Polonia-Irlanda de Nord (ora 19:00), Germania-Ucraina (ora 22:00). Meciurile vor fi in direct la Dolce Sport, ultimul meci al zilei putand fi urmarit si la Pro Tv.

Turcia-Croatia

Primul meci al zilei se va disputa intre Turcia si Croatia, adversarele din Grupa D, de la ora 16:00, pe stadionul Parc des Princes din Paris. Partida va fi abitrata de suedezul Jonas Eriksson.

Croatii detin avantajul in confruntarile directe, cu 2 victorii din totatul celor 4 intalniri, restul terminandu-se la egalitate. Turcia si Croatia se vor infrunta pentru a treia oara la un turneu final european, dupa Euro 1996 (1-0 pentru Croatia), Euro 2008 si play-off-ul pentru Euro 2012 (3-0 pentru Croatia, dupa 0-0 in meciul tur). In 2008, cele doua formatii s-au intalnit in sferturile de finala ale competitiei, cand Turcia s-a impus la loviturile de departajare, dupa ce la finalul celor 90 de minute regulamentare scorul a fost 0-0.

In urmatorul meci, Turcia o va infrunta pe Spania, in data de 17 iunie, de la ora 22:00, pe stadionul Allianz Riviera din Nice. Croatia va juca urmatorul meci contra Cehiei, pe 17 iunie, de la ora 19:00, pe Stade Geoffroy-Guichard din Saint-Etienne.

Grupa D: Turcia, Spania, Cehia, Croatia

Echipe probabile:

Turcia: Babacan – Gonul, Topal, Balta, Erkin – Inan, Sen, Ozyakup, Calhanoglu, Turan – Yilmaz. 
Antrenor: Fatih Terim.

Croatia: Subasic – Srna, Corluka, Schildenfeld, Vida – Rakitic, Modric – Brozovic, Kovacic, Perisic – Mandzukic. 
Antrenor: Ante Cacic.

Polonia-Irlanda de Nord

Polonia-Irlanda de Nord este prima confruntare din Grupa C, fiind programata la ora 19:00, pe stadionul Allianz Riviera din Nice. Partida va fi arbitrata de o brigada din Romania. Centralul acestui meci va fi Ovidiu Hategan, asistat de Octavian Sovre si Sebastian Gheorghe. Arbitrii asistenti aditionali vor fi Alexandru Tudor si Sebastian Coltescu.

Cele doua echipe s-au mai intalnit de sapte ori, Irlanda conducand la scorul general cu 3-2, celelalte doua partide terminandu-se la egalitate. Ultima data, Polonia si Irlanda de Nord s-au infruntat in campania de calificare la mondialul din Africa de Sud (2010), cand Irlanda de Nord a remizat in Polonia, scor 1-1, dupa 3-2 pe teren propriu.

Polonia va disputa urmatoarea partida contra Germaniei, pe 16 iunie, la ora 22:00, pe Stade de France. Urmatorul meci al Irlandei de Nord va fi contra Ucrainei, pe 16 iunie, de la ora 19:00, pe Stade des Lumieres din Lyon.

Echipe probabile:

Polonia: Szczesny – Wawrzyniak, Salamon, Glik, Piszczek – Grosicki, Zielinski, Krychowiak, Blaszczykowski – Milik, Lewandowski.
Antrenor: Adan Nawalka.

Irlanda de Nord:
 McGovern – McAuley, Cathcart, Evans – Dallas, Norwood, Baird, Davis, McLaughlin – Grigg, Washington.
Antrenor: Michael O’Neill.

Germania-Ucraina

Una dintre marile favorite la castigarea Euro 2016, Germania o intalneste pe Ucraina in ultimul meci al zilei, programat de la ora 22:00, pe Stade Pierre-Mauroy din Lille. Partida va fi condusa de arbitrul englez Martin Atkinson.

Germania nu a pierdut in niciuna dintre cele cinci intalniri directe cu Ucraina, reusind victoria in doua dintre acestea, iar restul terminandu-se la egalitate. Cele doua formatii s-au intalnit ultima data intr-o partida amicala din 2011, remizand cu scorul de 3-3.

Germania joaca urmatorul meci contra Poloniei, iar Ucraina o va infrunta pe Irlanda de Nord.

Grupa C: Polonia, Germania, Ucraina, Irlanda de Nord

Echipe probabile:


Germania:
 Neuer – Howedes, Boateng, Hummels, Hector – Khedira, Kroos – Muller, Ozil, Draxler – Gomez. 
Antrenor: Joachim Low.

Ucraina: Pyatov – Fedetki, Hacheridi, Rakitki, Sevchuk, Stepanenko – Yarmolenko, Sidorciuk, Konoplyanka – Zozulya. 
Antrenor: Mikhail Fomenko.

Sursa foto: uefa