Euro 2020. A început turneul final: Italia – Turcia 3-0 și câteva premiere

Pro Tv a ”debutat” cu stângul

Turneul final al Campionatului European 2020 a debutat, vineri seară de la ora 22.00, cu un an întârziere cauzată de pandemia de coronavirus. Partida de debut a fost găzduită de celebra arenă ”Olimpico” de la Roma, Italia defilând în fața Turciei, scor 3-0, și arătând că este o candidată serioasă la coroana de lauri a Bătrânului Continent. Euro 2020, ediția cu numărul 16, prima găzduită de în 11 orașe din 11 țări, inclusiv Bucureștiul!

Italia – Turcia 3-0 (0-0)
Marcatori: Demiral 53 – autogol, Immobile 66, Insigne 79 (foto)

Italia: Donnarumma – Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola – Barrella, Jorginho, Locatelli – Berardi, Immobile, Insigne. Rezerve: Sirigu, Meret – Di Lorenzo, Belotti, Pessina, Emerson, Chiesa, Acerbi, Cristante, Bernardeschi, Raspadori, Bastoni. Selecționer: Roberto Mancini

Turcia: Cakir – Celik, Demiral, Soyuncu, Meras – Yokuslu, Tufan, Yazici – Karaman, Yilmaz, Calhanoglu. Rezerve: Gunok, Bayindir – Under, Tokoz, Antalyali, Kabak, Unal, Kokcu, Kahveci, Ayhan, Muldur, Dervisoglu. Selecționer: Şenol Güneş.

Arbitru: Danny Makkelie (Olanda). Asistenţii Hessel Steegstra şi Jan de Vries. Rezervă: franțuzoaica Stephanie Frappart.

Din Grupa A mai fac parte Elveția și Țara Galilor. Cele două se vor întâlni sâmbătă, de la ora 16:00, pe Stadionul Olimpic din Baku (Azerbaidjan).

Italia – Turcia a fost un meci în care s-au consemnat câteva premiere:

pentru prima oară în istoria turneelor finale ale Euro primul gol a fost un autogol – Demiral.

pentru prima oară în istorie, Italia reușește să înscrie mai mult de două goluri într-o partidă de la turneele finale ale Euro.

Turcia a devenit a treia formație din istoria turneelor finale ale Euro care n-a reușit să șuteze pe spațiul porții în prima repriză a meciului de debut. Contraperformanța a mai fost ”reușită” de Italia în 2000 și Irlanda în 2016.

Gianluigi Donnarumma, la vârsta de 22 de ani și 106 zile a devenit cel mai tânăr goalkeeper titular din istoria turneelor finale (CE-CM).

Pro Tv a debutat cu stângul!

ProTV, principalul post care transmite partidele de la Campionatul European în România, alături de Pro X, a debutat cu stângul. Mai precis, grafica postului nu a inclus scorul, minutul partidei din grupa A sau schimbările.

Ediția electronică a Gazetei Sporturilor scrie că oficialii ProTV au precizat că responsabilii de la UEFA nu au livrat în România pachetul de grafică pentru meci.

Sursa foto: uefa