Euro 2020. Campioana mondială eliminată pe Național Arena din Micul Paris

Franța - Elveția 7-8 d.l.d (3-3) / Kylian Mbappe a ratat penalty-ul decisiv

Euro 2020. După meciul ”nebun” de pe arena Parken din Copenhaga, nimeni nu se așteapta la o partidă oarecum identică și pe Național Arena din București. Însă elvețienii s-au mobilizat extraordinar, au revenit spectaculos, după modelul Croației, și au trimis campioana mondială acasă încă din faza optimilor de finală.

Elveția a condus cu 1-0, a ratat un penalty prin Rodriguez, apoi Franța a revenit, a egalat pe tabela de marcaj și a condus, la rândul ei, cu 3-1, dar jucătorii din Țara Cantoanelor au trimis partida în prelungiri după ce au înscris în minutele 81 și 90 (3-3). După 30 de minute în care nu s-a mai marcat, Kylian Mbappe a fost singurul care nu a reușit să transforme la loviturile de departajare (5-4 pentru elvețieni).

Elveția s-a calificat în sferturile de finală de la EURO 2020, după 3-3 în timpul regulamentar și 5-4 la loviturile de departajare. Kylian Mbappe a ratat lovitura decisivă și Franța pleacă acasă, iar elevii lui Vladimir Petkovic vor juca  în sferturile de finală cu Spania vineri, 2 iulie, de la ora 19:00.

Franța – Elveția 7-8 d.l.d (3-3)
Marcatori: Benzema 57, 59; Pogba 75 / Seferovic 15, 81; Gavranovic 90+2. Ricardo Rodriguez (Elveția) a ratat un penalty în minutul 55!

La penalty-uri:
Au marcat: Pogba, Giroud, Thuram, Kimpembe / Gavranovic, Schar, Akanji, Vargas, Mehmedi
A ratat: Mbappe

Franța: Lloris – Varane, Lenglet, Kimpembe – Pavard, Kante, Pogba, Rabiot – Griezmann – Benzema, Mbappe. Selecționer: Didier Deschamps

Elveția: Sommer – Elvedi, Akanji, Rodriguez – Widmer, Freuler, Xhaka, Zuber – Shaqiri – Seferovic, Embolo.
Selecționer: Vladimir Petkovic

Stadion: Arena Națională (București)
Arbitri: Fernando Andres Rapallini / A1: Juan Pablo Belatti, A2: Diego Yamil Bonfa (toți din Argentina)

Sursa foto: uefa