Euro 2020. Croația-Spania, 3-5 dp, cel mai nebun meci de la turneul final

Euro 2020. Croația și Spania s-au întâlnit, luni seară, în optimile de finală ale turneului final pe arena Parken din Copenhaga și au oferit, de departe, cel mai frumos și spectaculos meci de la această ediție a Europenelor. Sau poate chiar cel mai ”nebun” joc din istoria turneelor finale ale Euro.

La capătul a 120 de minute, Spania s-a calificat după opt ani în sferturile de finală ale unui Euro, elevii lui Luis Enrique urmând să întâlnească învingătoarea partidei de pe Național Arena din București, Franța-Elveția.

Spania s-a impus cu un neverosimil 5-3 după ce partida de pe arena Parken a debutat cu un autogol nemaivăzut, spaniolii încriind în propria poartă de la aproximativ 40 de metri. A fost cel de-al nouălea autogol de la acest turneu final, un record greu de doborât ținând cont că până în prezent, la toate celelalte turnee finale (15) ale Europenelor se înscriseseră un total de 9 reușite în propria poartă!

Spaniolii au revenit spectaculos și au înscris de trei ori, iar când toată lumea credea că s-a terminat, războinicii croați au marcat de două ori în numai șapte minute și au trimis meciul în prelungiri. Prelungiri care au debutat cu două intervenții spectaculoase ale portarului Unai Simon, apoi cochipierii săi au reușit să înscrie de două ori în patru minute luând din nou un avantaj consistent pe tabela de marcaj.

Croația n-a mai reușit să revină, la fel cum a făcut-o în finalul timpului regulamentar, spaniolii s-au apărat mult mai bine și au conservat rezultatul până la final, iar acum așteaptă rezultatul de la București pentru a-și cunoaște adversara din sferturile de finală.

Pentru amatorii de statistică trebuie precizat că Azpilicueta a înscris primul gol pentru naționala Spaniei și a devenit cel mai vârstnic marcator pentru iberici la Europene la 31 de ani și 304 zile.

Croația – Spania 3-5 dp (3-3)
Marcatori: Simon – 20 aut., Orsic 85, Pasalic 90+2 / Sarabia 38, Azpilicueta 57, F. Torres 77, Morata 100, Oyarzabal 103

Croația: Livaković – Juranović, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol – Brozović, Kovačić, Modrić – Rebić, Petković, Vlašić. Selecționer: Zlatko Dalic
Spania: Unai Simón – Azpilicueta, Eric García, Laporte, Gaya – Pedri, Busquets, Koke, Torres – Sarabia, Morata. Selecționer: Luis Enrique

Arbitru: Cüneyt Çakır (Turcia)
Stadion: Parken (Copenhaga)

Sursa foto: uefa