Euro 2020. Danemarca-Finlanda a fost întrerupt! Christian Eriksen, resuscitat pe teren

Anunțul oficial făcut de UEFA

Euro 2020. Partida dintre Danemarca și Finlanda care se disputa, sâmbătă, pe arena Parken din Copenhaga este scena unui moment dramatic. Christian Eriksen este resuscitat pe gazon de mai bine de 10 minute după ce s-a prăbușit fără suflare la pământ în minutul 43 al jocului. Colegii au făcut un zid în jurul său și al medicilor. Fanii de pe stadion sunt cu ochii în lacrimi și se roagă pentru sănătatea fotbalistului de la Inter Milano.

Update 4: Giuseppe Marotta, CEO al Inter Milano, a declarat, după ce a primit informaţii de la spitalul în care se află Christian Eriksen, că există un “optimism precaut” în ceea ce priveşte sănătatea jucătorului danez, informează marca.com.

Update 3: Federația daneză a transmis că partida va fi reluată la ora 21:30, în această seară. Jucătorii au acceptat să revină pe teren, după ce au primit asigurări că Eriksen este în afara oricărui pericol.

Update 2: Agentul lui Eriksen, Martin Schoots, a stat de vorbă cu tatăl jucătorului și anunță că situația este din ce în ce mai bună: “Am stat de vorbă cu tatăl lui Christian, mi-a spus că respiră și poate să vorbească”, a spus agentul, pentru NOS.

Update: UEFA a reacționat oficial și anunță că jucătorul a fost stabilizat: “O ședință de urgență are loc în acest moment la stadion, unde se află jucătorii și oficialii celor două echipe. O decizie cu privire la soarta meciului va fi anunțață în jurul orei 20.45 (n.r ora României). Jucătorul a fost transferat la un spital din zonă și starea lui este stabilă”, anunță forul continental.

Știre inițială

Partida a fost suspendată de oficialii UEFA, iar jucătorii au fost trimiși la vestiare. Medicii i-au făcut mijlocașului lui Inter Milano și masaj cardiac, fără ca acesta să reacționeze. Între timp, Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a fost ridicat de pe gazon și transportat pe targă către vestiare. În tot acest timp targa a fost protejată de oamenii de ordine cu ajutorul unor cearceafuri. Mijlocașul Christian Eriksen a suferit un ceea ce pare a fi un infarct în urma unei faze banale când aștepta să primească o pasă de la un coechipier!

Mesajul oficialilor prezenți la meciul Danemarca-Finlanda pentru spectatori: „Doamnelor și domnilor, întâmpinăm o situație neprevăzută. Trebuie să rămâneți pe locurile dumnevoastră, până vă vom putea oferi mai multe detalii”.

Din grupa B de la Euro mai fac parte Rusia și Belgia.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: uefa