Euro 2020. Ghidul UEFA pentru fanii care vin la București: „Nu ratați sarmalele și plăcintele cu brânză”

Euro 2020. Au mai rămas doar câteva zile până la debutul turneului final al Campionatului European, patru partide din cadrul acestuia urmând a fi găzduite de Național Arena din București. Iar, UEFA a întocmit un ghid pentru fiecare oraș organizator.

Bucureștiul a fost descris în detaliu de forul european, care oferă informații amănunțite și interesante despre capitala țării noastre și nu numai. Cele câteva lucruri pe care suporterii care vor ajunge la București nu trebuie să rateze oportunitatea de a le face, conform UEFA:

„Învață limba română: dacă vorbești italiană, spaniolă, franceză sau orice altă limbă latină, cel mai probabil vei putea înțelege puțin din limba locală. Cartea noastră de expresii te va ajuta să-i impresionezi pe români cu abilitățile tale de a vorbi româna.

Patiserie, patiserie, patiserie: românii au o slăbiciune pentru produsele moi, proaspăt coapte. Bucurați-vă de covrigi și de plăcinte cu brânză cel puțin o dată pe zi.

Închiriați o bicicletă: Bucureștiul este destul de mare, așa că de ce să nu utilizați o bicicletă și să explorați orașul pe două roți? Atâta timp cât te îndepărtezi de mersul pe bicicletă pe drumurile principale și alegi numeroasele parcuri, este un mod distractiv de a te deplasa.

Vezi Arcul de Triumf: Bucureștiul a fost cândva cunoscut sub numele de „Micul Paris” și nimic nu ilustrează acest lucru mai bine decât „Arcul de Triumf”, o replică a celebrei construcții din capitala Franței.

Vizitați Palatul Parlamentului: este cea mai mare clădire administrativă civilă din lume.

Admirați arta stradală: cutreierând străzile din București, veți găsi multe picturi murale. Strada Arthur Verona este un bun punct de plecare.

Încercați sarmalele: rulouri gustoase de varză cu carne de porc, fierte într-o oală de lut, și servite cu mămăligă.

Cele mai #instagramabile locuri:

– Grădina Botanică, în special primăvara sau vara, este un loc minunat pentru a vă petrece dimineața sau după-amiaza. Vreți să faceți fotografii super frumoase pe care să le adăugați în cartea de memorie din București? Atunci nu ratați o vizită aici.

– Carturesti Carusel a fost întotdeauna menit să fie mai mult decât o librărie. Cu frumoasa sa scară în spirală, coloane albe, rafturi colorate și multă lumină, această fotografie vă va oferi toate aprecierile.

– Arhitectura din București te va atrage cel mai probabil și nu există un loc mai bun pentru a-i admira diversitatea decât pe Calea Victoriei. Veți vedea Ateneul Român, Palatul Regal (în prezent Muzeul Național de Artă al României), precum și multe alte clădiri istorice unice. Sfat: veți găsi, de asemenea, multe restaurante și cafenele, dacă doriți să vă opriți pentru o gustare rapidă sau să luați o cafea pentru drum.

Aveți încredere în noi, merită să petreceți încă o zi în România pentru o excursie la castelul lui Dracula! Situat chiar în inima peisajului uimitor al Transilvaniei, mulți operatori organizează excursii de o zi la celebrul Castel Bran” scrie UEFA.

Cele 4 partide care vor fi găzduite de Arena Națională din Capitală la turneul final al Euro 2020:

Grupa C: Austria – Macedonia de Nord, duminică, 13 iunie, ora 19:00

Grupa C: Ucraina – Macedonia de Nord, joi, 17 iunie, ora 16:00

Grupa C: Ucraina – Austria, luni, 21 iunie, ora 19:00

Optime de finală: 1F-3A/B/C, luni, 28 iunie, ora 22:00.

La fiecare dintre cele patru întâlniri, Arena Națională va putea avea în tribune un număr de minim 12.500 de spectatori care reprezintă 25% din capacitatea totală a stadionului din București.

Sursa foto: uefa