Euro 2020, preliminarii. România – Norvegia 1-1 (0-0) / Tricolorii au fost la 4 minute de locul 2! Video rezumat și declarații

Euro 2020, preliminarii. Aflată la patru minute distanță de o victorie foarte importantă și susținută din tribune de 30.000 de copii, naționala României a fost egalată după o fază reușită de rezervele lui Lars Lagerback.

Update 5:  Cosmin Contra si-a felicitat jucatorii si s-a declarat mandru de jucatorii sai. Selectionerul crede ca, avand o astfel de atitudine, Romania poate obtine cele 4 puncte care par imposibile din dubla cu Suedia si Spania.  Contra a felicitat copiii prezenti in tribunele Arenei Nationale pentru atmosfera senzationala.

Selectionerul a cerut iertare pentru reactia necontrolata pe care a avut-o la adresa lui Puscas dupa ce atacantul a ratat lovitura de la 11 metri. Contra a spus ca totul s-a clarificat intre el si jucator si a pus totul pe seama tensiunii care era la cote maxime in acele momente.

“Eu cred ca un egal nemeritat, cred ca, OK, o prima repriza echilibrata in care ne-au cam dominat, dar chiar si asa, am avut doua ocazii mari. Cred ca baietii au facut o repriza secunda extraordinara, contraatacuri bune, penalty ratat, gol, inca doua trei atacuri duse la bun sfarsit. Din pacate, am luat gol pe final de meci. Imi pare rau pentru efortul baietilor, pentru atitudinea lor, care nu a fost incununata cu cele 3 puncte. Nu pot decat sa felicit jucatorii, sa le spun ca sunt mandru de ei! Se bat la fiecare minge, la fiecare meci. Credem in aceasta calificare in continuare!

Eu cred ca daca baietii joaca precum au jucat in meciul acesta, nu avem motive sa nu credem in calificare. Mie mi s-a parut ca am facut un meci bun din toate punctele de vedere. Am dominat total echipa Norvegiei in a doua repriza. Daca inscriam si al doilea gol… Conteaza ca suntem in carti: batem Suedia, facem un punct in Spania si mergem la EURO.

Trebuia sa bata Stanciu, am avut o reactie nelalocul ei dupa ratarea lui Puscas, ii cer scuze pentru reactia avuta. Tensiunea m-a facut sa am aceasta reactie. Totul s-a rezolvat rapid, sunt lucruri care nu se intampla. Probabil o sa se bata multa moneda pe lucrul acesta, dar va cer scuze pentru reactie.

Meritam sa castigam si nu am castigat, sunt nefericit ca baietii nu au incununat un meci bun cu cele trei puncte. Nu am ce sa-mi reprosez, schimbarile au venit pe cererile jucatorilor de a iesi de pe teren. Au fost schimbari fortate si am introds jucatori de atac, nu de aparare. Nu il schimbam niciodata pe Mitrita daca nu cerea.

Nu avem cum sa trecem peste atmosfera, doresc din toata inima sa le multumesc copiiilor si celor care au organizat totul, profesorilor, parintilor, celor care au venit aici la Bucuresti. Ei au fost al 12-lea jucator. Am avut lacrimi in ochi pentru ca un stadion cu 30.000 de copii la un meci decisiv nu e usor si m-a atins la inima si pe mine, si pe baieti. Cred ca baietii au dat totul pentru a le da o victorie si a-i face fericiti.

Daca avem aceasta atitudine si acest spirit de sacrificiu in urmatoarele doua meciuri, nu avem de ce sa nu credem in calificare.  Ne jucam o calificare la European, am fost nemultumit de maniera de arbitraj, faulturi neacordate, actiune in ultima secunda si fluiera sfarsitul meciului. Am luat cartonas galben pentru ca i-am reprosat arbitrului”, a spus Cosmin Contra la finalul partidei.

Update 4:  George Puscas a ratat un penalty pentru Romania in minutul 52 al partidei. Atacantul lui Reading a luat mingea in minutul 52 pentru a executa un penalty obtinut de Nicusor Bancu. Puscas a ratat din pacate si la final a dezvaluit ca Nicolae Stanciu ar fi trebuit sa bata in mod normal.

“Normal ca ma apasa. Cand ratezi e trist, dar imi asum responsabilitatea. Trebuie sa mergem mai departe. Da, initial el trebuia sa bata lovitura de la 11 metri. Mi-am asumat responsabilitatea, simteam ca voi da gol, am luat mingea si am crezut ca voi da gol. M-a sustinut toata lumea si oricine poate sa rateze un penalty. Oricine poate trece printr-o asemenea situatie. Imi trece, trebuie sa imi treaca. Asta e meseria noastra, trebuie sa tin capul sus si ma gandesc ca meciurile urmatoare trebuie sa facem mai mult. Astept cu nerbdare sa batem Suedia acasa”, a spus Puscas dupa meci.

Romania are nevoie de patru puncte in meciurile cu Suedia si Spania pentru a se califica: “Deocamdata trebuie  sa ne gandim la meciul cu Seudia, sa le luam pe rand”, a spus Puscas fara sa stie ca avem nevoie de punct si in meciul cu Spania. “Nu stiam. Trebuie sa luam un punct in Spania si vom da tot sa facem asta”, a completat atacantul.

Romania a avut parte de o atmosfera senzationala din tribunele Arenei Nationale: “Le multumim, au fost extraordinari. S-a facut o galagie pe stadion cum nu ne asteptam. S-a vazut entuziasmul si asteptam in continuare si copii si adulti.  A fost superb, a fost frumos si le multumim inca o data pentru toata organizarea care s-a facut”, a spus Puscas.

Tricolorii au primit gol in minutul 90+2 si Puscas a vazut golul de pe banca: “Da, am vazut golul de pe banca. Era sa imi inghit limba”, a mai spus Puscas.

Update 3: George Pușcaș (23 de ani) a ratat un penalty pentru România, în minutul 52 al meciului cu Norvegia, iar Cosmin Contra nu s-a putut stăpâni și l-a înjurat pe vârful său. Camerele TV au surprins momentul. În minutul 52 al meciului România – Norvegia, Nicușor Bancu a fost faultat în careu, iar centralul scoțian Bobby Madden a dictat lovitură de la 11 metri pentru tricolori. Cosmin Contra s-a bucurat excesiv la decizia lui Madden, iar George Pușcaș a luat mingea să execute. Atacantul lui Reading a ratat, după ce a bătut prost, iar Contra nu și-a putut stăpâni nervii!

„F…-ți m… mă-tii!” s-a putut citit pe buzele selecționerului Cosmin Contra după ratare, moment surprins de camerele de transmisie de pe stadion.

Update 2: Cum ne calificăm la EURO 2020: România este obligată să învingă Suedia, pe Arena Națională, la 15 noiembrie, pentru a păstra șanse la calificare. De asemenea, echipa lui Contra trebuie să obțină cel puțin un egal, trei zile mai târziu, contra Spaniei, la Madrid, în varianta foarte probabilă în care Suedia se va impune contra Insulelor Feroe, în ultimul joc al grupei.

La Campionatul European din 2020 vor obține calificarea primele două clasate. În cazul în care două echipe sunt la egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare este reprezentat de rezultatul meciurilor directe.

Update: Alexandru Mitriță a marcat din nou pentru România, în meciul cu Norvegia de pe Arena Națională. Fotbalistul lui New York City a deschis scorul în repriza secundă, dar nordicii au egalat în prelungirile partidei. Mitriță a fost impresionat de atmosfera creată de cei 29.854 de copii prezenți pe Arena Națională pentru această partidă: ”Am făcut un meci bun, din păcate am primit un gol în minutul 90. Așa este fotbalul! Vreau să le mulțumesc personal copiilor. Mi-au dat lacrimile când am intrat pe teren, a fost o fericire imensă. Eu sper ca acești copii să ne reprezinte, să nu cedăm și să luptăm până la capăt. Așa este fotbalul! Mergem mai departe.

Ei au respectul meu. Și după gol au strigat numele meu. Pentru mine a fost un lucru de nedescris. Le-am dat și eu un tricou, mai multe n-am avut. Dacă aveam 100 de tricouri, le dădeam 100 de tricouri. Au fost multe discuții care nu au avut niciun rost la echipa națională cu mine și staff-ul. Sunt foarte bucuros. Să dea Dumnezeu! Nu țin neapărat să marchez eu toate golurile. George a ratat, nu trebuie să-i sărim în cap, au ratat și fotbaliști mari. Vă dați seama că este un stres să trăiești 90 de minute pe bancă. Nu este ușor nici pentru el. Noi trebuie să visăm și să luptăm în continuare”, a spus Mitriță, la finalul partidei, la Pro X.

Știre inițială

După o primă repriză în care Norvegia a avut posesia și un penalti ratat de Pușcaș, Mitriță (periculos și în prima parte a jocului) a deschis scorul după o acțiune individuală superbă. La Stockholm, Spania părea să îi ajute pe “tricolori” egalând-o Suedia în prelungiri (scor 1-1), însă Normann i-a centrat perfect lui Sorloth și atacantul lui Trabzonspor l-a învins pe Tătărușanu cu o lovitură de cap, în minutul 90+2.

România a avut, în premieră mondială, un stadion în care au fost numai copii! 30.000 de băieți și fete cu vârsta sub 14 ani i-au încurajat pe tricolori în partida cu Norvegia, de pe Arena Națională.

Alexandru Mitriță a deschis scorul. A beneficiat de o degajare greșită a portarului norvegian, a pătruns până la marginea careului advers și a șutat în plasa norvegienilor, cu piciorul stâng. Norvegia a egalat România, scor 1-1, în minutul 90+2 al meciului de pe Arena Naţională. Sorloth a marcat pentru norvegieni, în timp ce pentru România a înscris Mitriţă, în minutul 61. România este pe locul 3 în grupă, în spatele Suediei, care a terminat la egalitate, 1-1, cu Spania. Suedezii au fost egalați pe final.

La doar un minut după ce a intrat pe teren, Florin Andone putea majora avantajul României, însă a trimis în bara transversală, cu capul, după o fază confuză în careul nordicilor.

Marea ocazie a lui Andone a venit la două minute după ce Alexandru Mitriță a deschis scorul. Fotbalistul lui New York City FC a beneficiat de o degajare greşită a portarului norvegian, a pătruns până la marginea careului advers şi a şutat în plasa norvegienilor, cu piciorul stâng. Tot Andone a ratat mari ocazii pe final, când putea tranșa soarta celor 3 puncte.

Reuşita lui Mitriţă a venit la aproximativ 10 minute după ce tricolorii au ratat un penalty. Nicuşor Bancu a obţinut o lovitură de pedeapsă în minutul 51, după ce a fost faultat în careu, însă George Puşcaş a ratat de la punctul cu var. Atacantul lui Reading a ales să trimită pe jos, însă portarul Jarstein a respins.

Cele mai mari ocazii ale tricolorilor din prima repriză a partidei de pe Arena Naţională i-au aparţinut lui Alexandru Mitriţă. În minutul 15, Mitriţă a fost aproape de a deschide scorul la capătul unui contraatac. Fotbalistul lui New York City FC a fost lansat de Stanciu în flanc, însă şutul său a trecut pe lângă bara norvegienilor.

Tot Mitriţă a avut o ocazie mare în minutul 45+1, când a şutat de la marginea careului, însă portarul nordicilor a respins. De asemenea, Norvegia a avut şi ea o şansă importantă, în minutul 12. Odegaard a şutat periculos din apropierea careului, la colţul lung, însă Tătăruşanu a respins.

La meciul de pe Arena Naţională au fost prezenţi 29.854 de copii şi însoţitori, conform anunţului oficial făcut la staţia de amplificare.

Astfel, România se menține pe locul 3, în spatele Spaniei și Suediei.

Clasamentul grupei F:

1. Spania – 20p

2. Suedia – 15p

3. România – 14p

4. Norvegia – 11p

5. Insulele Feroe – 3p

6. Malta – 3p

Meciurile rămase de disputat în grupa F:

15 noiembrie: România-Suedia/ Spania-Malta/ Norvegia-Insulele Feroe

18 noiembrie: Spania-România/ Suedia-Insulele Feroe/ Malta-Norvegia

Sursa foto: sport