Euro 2020, preliminarii. România doboară un record UEFA la meciul cu Norvegia! Copiii iau cu asalt Arena Națională

Euro 2020, preliminarii. Deși UEFA ne-a suspendat terenul, tricolorii lui Cosmin Contra vor avea parte la meciul dintre România și Norvegia de o susținere impresionantă și, sperăm, extrem de gălăgioasă!

Update 3: Federația Română de Fotbal a anunțat oficial, vineri, că la partida dintre România și Norvegia, contând pentru preliminariile Euro 2020, vor asista 30.038 de copii sub 14 ani și însoțitori. Confruntarea va avea loc pe 15 octombrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională.

“Avem 30.038 de copii sub 14 ani și însoțitori care vor să fie pe Arena Națională pe 15 octombrie, de la 21:45!
Vă mulțumim, suntem emoționați ca și voi, abia așteptăm să luptăm împreună și să ne bucurăm împreună! Recordul UEFA all-time la o astfel de partidă, cu spectatori exclusiv copii, este de 22.000 de fani (Partizan-Alkmaar, septembrie 2019, grupele Europa League).
 
Distribuția pe mail a biletelor va începe de astăzi, 11 octombrie. A fost nevoie de timp pentru verificarea CNP-urilor, centralizarea datelor și organizare logistică”, se arată pe site-ul FRF.
 
Informațiile importante pe care solicitanții le vor primi și în mailul cu biletele, pe care trebuie să le printeze, potrivit FRF:
  • Biletele copiilor vor rămâne în posesia însoțitorilor până la intrarea pe stadion.
  • Fiecare însoțitor va prezenta toate biletele la acces, asistând la intrarea copiilor din grupul pe care îl are în grijă.
  • Pentru grupurile care se deplasează la stadion în format organizat, cu transport autocar / microbuz, accesul mijloacelor de transport în Arena Națională se face prin intrarea din Bd. Basarabia, vehiculele urmând a fi parcate pe inelul din jurul stadionului, în limita spațiului disponibil.
  • Dat fiind numărul mare de grupuri care au anunțat venirea la stadion cu transport organizat (autocar, autobuz, microbuz), vă recomandăm să identificați din timp locuri de parcare în jurul complexului Arena Națională. Parcările din interiorul complexului au capacitate limitată și vor fi alocate în ordine cronologică a înscrierii.
  • Pentru grupurile care se formează la stadion (deplasare inviduală a copiilor cu părinții și grupare cu însoțitorii la porțile Arenei Naționale), accesul se va face prin intrarea din Bd Basarabia + intrarea din Bd. Pierre de Coubertin.
  • Vă recomandăm să ajungeți la stadion cu 2 ore înainte de începerea partidei, pentru evitarea aglomerației.
Selecţionerul Cosmin Contra a transmis un mesaj în care a mulţumit tuturor copiilor pentru că s-au înscris la acest meci. “Mulţumesc tuturor copiilor care s-au înscris. Suntem impresionaţi de numărul imens şi ne face şi mai responsabili pentru a vă face fericiţi după acest meci. Hai România!”.

Update 2: Federația Română de Fotbal a anunțat oficial, miercuri seară, că la partida dintre România și Norvegia, contând pentru preliminariile Euro 2020, vor asista cel puțin 26.414 spectatori sub 14 ani. Astfel, recordul all-time pentru meciurile la care au acces doar copii deținut până acum de o partidă din Europa League, Partizan Belgrad – AZ Alkmaar 2-2, va fi bătut de meciul „tricolorilor” cu Norvegia.

Copiii care nu au împlinit 14 ani din cadrul instituțiilor de învățământ preșcolare sau școlare, publice sau private, din cadrul academiilor și școlilor de fotbal, precum și legitimați la cluburi cu grupe de copii și juniori;

– Fiecare grup organizat de 10 copii trebuie însoțit de un cadru didactic sau antrenor. Spre exemplu, la 23 de copii dintr-o unitate, sunt necesari 3 însoțitori. Intrarea este gratuită pentru copii și însoțitori.

Update: Peste 20.000 de copii sub 14 ani şi însoţitorii lor vor asista la partida România – Norvegia, din cadrul preliminariilor EURO 2020, anunţă miercuri Federaţia Română de Fotbal. În acest moment, mai avem nevoie de 2.000 de înscrieri pentru a bate recordul.

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat că 20.168 de copii și însoțitorii lor s-au înscris pentru a-i susține pe tricolori la partida pe care naționala noastră o va disputa contra Norvegiei. Astfel, partida din 15 octombrie, găzudită de Arena Națională, e aproape de a intra în istorie. Asta pentru că recordul all-time privind numărul de spectatori la o partidă UEFA la care este permis exclusiv accesul copiilor este de 22.000. Acesta datează de luna trecută, când la partida Partizan Belgrad – AZ Alkmaar din Europa League au fost 22.000 de copii sub 14 ani și însoțitorii lor.

Iar înscrierile pentru România-Norvegia se închid astăzi, la miezul nopții. Toți solicitanții vor primi biletele pe mail mâine, în data de 10 octombrie. Partida România – Norvegia, din cadrul preliminariilor EURO 2020, se va disputa, marţi, 15 octombrie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională.

Știre inițială

Astfel, peste 15.000 de copii sub 14 ani si insotitorii lor (n.red. deci automat vor fi peste 30000 de spectatori în tribune!) vor asista la partida Romania – Norvegia, din cadrul preliminariilor EURO 2020, anunta Federatia Romana de Fotbal.

Nationala Romaniei a fost sanctionata de UEFA pentru scandarile rasiste ale suporterilor, folosirea de materiale pirotehnice, aruncarea de obiecte in suprafata de joc si patrunderea spectatorilor pe gazon la meciul cu Spania (1-2), din preliminariile EURO 2020, federatia fiind amendata si cu 83.000 de euro.

Citește și: EURO 2020, PRELIMINARII. CONTRA A CONVOCAT 24 DE JUCĂTORI PENTRU PARTIDELE CU INSULELE FEROE ȘI NORVEGIA

La partida cu Norvegia vor putea asista doar copii de pana la 14 ani. Termenul limita de inscriere pentru acces gratuit la partida. prin intermediul mailului la secretariatgeneral@frf.ro este miercuri, 9 octombrie, la miezul noptii.

Toti solicitantii vor primi biletele pe mail, in data de 10 octombrie. Partida Romania – Norvegia, din cadrul preliminariilor EURO 2020, se va disputa, marti, 15 octombrie, de la ora 21:45, pe Arena Nationala.

Sursa foto: sport