EURO 2020: STATUL ROMAN investeste o SUMA URIASA in 4 stadioane din CAPITALA

Statul roman va investi o suma uriasa in reconstructia a patru stadioane din Bucuresti “prinse” in proiectul Euro 2020. Arenele Steaua, Dinamo, Rapid si Arcul de Triumf vor fi refacute in urmatorii ani, iar nota de plata este una pe masura, peste 100 de milioane de euro, informeaza jurnalistii de la Prosport.

Manuela Patrascoiu, directorul general al Companiei Nationale de Investitii, a dezvaluit sambata costul lucrarilor la cele patru stadioane. “In parteneriat cu Federatia Romana de Fotbal si respectand standardele UEFA, MDRP prin compania noastra va realiza patru arene care totalizeaza peste 70.000 de locuri pentru toti fanii sportului: 8.000 de locuri la stadionul Arcul de Triumf, 18.400 de locuri la stadionul Giulesti, 20.000 de locuri la stadionul Dinamo si 30.000 de locuri la stadionul Steaua.

CITESTE SI: BUCURESTIUL A LANSAT LOGO-ul PENTRU EURO 2020

Finantarea este asigurata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si estimam un cost de aproximativ 1.500 de euro pentru fiecare loc din tribuna. Guvernul Romaniei a declarat deja Euro 2020 drept proiect de interes national”, a declarat Manuela Patrascoiu, citata de ProSport.

Un calcul rapid ne arata ca cele 70.000 de locuri din cele patru stadioane bucurestene vor costa statul roman 105 milioane de euro. Cel mai scump va fi stadionul Steaua, care, la 30 de mii de locuri care le va avea, va costa 45 de milioane de euro. Cele patru arene bucurestene vor fi bazele de pregatire ale nationalelor calificate la Euro 2020 ce vor disputa meciuri in Romania.

Sursa foto: bursa