EURO 2020. Tragerea la sorți a partidelor de la turneul final va avea loc la București

Tragerea la sorți a turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020 va fi organizată la București. Anunțul a fost făcut vineri la prezentare trofeului EURO 2020 pe Național Arena din București.

“Sunt aici ca să prezint trofeul Henri Delaunay și să anunț că pe acest stadion vor avea loc patru meciuri de la turneul final. De asemenea, am un anunț: la 30 noiembrie 2019, București va găzdui tragerea la sorți a fazei finale a Campionatului European. Vă felicit pentru organizarea acestui eveniment”, a anunțat fostul international francez Christian Karembeu, potrivit News.ro.

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, s-a declarat extrem de bucuros de această decizie luată de UEFA: “Am intrat în posesia informației chiar de ieri, bucuria a fost uriașă. Este cel mai important eveniment nonsportiv din cadrul Euro-2020. Este o bucurie enormă, acest lucru vine ca o recunoaștere a fotbalului românesc și a țării noastre. Cred că vom avea inteligența și capacitatea ca să utilizăm acest eveniment colosal astfel încât să promovăm România nu doar la nivel regional, ci chiar internațional”.

Tragerea la sorți a grupelor și meciurilor din fazele finale ale turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020 va avea loc la 30 noiembrie 2019, la Romexpo.

Bucureștiul este unul dintre cele 12 orașe care vor găzdui EURO 2020, programat în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020. Pe Național Arena se vor disputa trei meciuri din faza grupelor și unul din optimile de finală.

Trofeul Henri Delaunay, ce va fi decernat câștigătoarei turneului final UEFA EURO 2020, va fi expus la Arena Națională din București vineri, 15 martie 2019, începând cu ora 13:00. Accesul publicului este liber, fanii fotbalului având posibilitatea să se fotografieze alături de cupa originală, din argint masiv.
Sursa foto: sport