EURO 2020: UEFA a început să-și piardă răbdarea cu România

EURO 2020. UEFA a început să-și piardă răbdarea cu România! Lucrările pentru organizarea unor meciuri de la turneul final stagnează, iar forul continental începe să-și piardă răbdarea.

UEFA ne mai acordă un termen de doar câteva luni pentru a da semne că ne dorim cu adevărat organizarea meciurilor de la turneul final, spune Ionuț Lupescu, fost director tehnic al UEFA.

Principala problemă o constituie întârzierea construcției stadioanelor pe care ar urma să se antreneze echipele ce vor participa la EURO 2020. Autoritățile au promis că vor investi aproximativ 105 milioane de euro pentru a reconstrui stadioanele Ghencea, Rapid, Dinamo și Arcul de Triumf, dar totul a rămas doar pe hârtie momentan.

Suntem încă în faza documentației și sunt șanse foarte mari că demolarea actualelor stadioane să nu aibă loc nici în 2018. Tocmai de aceea, spune Lupescu, UEFA va începe să pună presiuni. “În patru, cinci luni, UEFA va începe probabil să facă presiuni pe tema stadioanelor. Important e că aceste arene să fie nu doar pentru Euro, ci spre a se dezvolta fotbalul în București”, a spus Lupescu pentru ediția tipărită a cotidianului Gazeta Sporturilor.

În ce privește finalizarea liniei de metrou de la Aeroportul Otopeni, Lupescu a menționat că această nu a fost o condiție impusă de UEFA, ci doar o promisiune a statului român. “UEFA n-a cerut niciodată așa ceva. Era doar un angajament al autorităților interne”, a menționat Lupescu. Bucureștiul va găzdui pe Național Arena patru meciuri de la Campionatul European de fotbal din 2020 (trei din grupe și unul din optimi). În cazul în care se va califica la EURO 2020, România va disputa două meciuri din faza grupelor pe teren propriu.

Sursa foto: sport