EURO HANDBAL SUEDIA 2016: ROMANIA a debutat cu stangul in fata NORVEGIEI, scor 21-23

Nationala de handbal feminin a ROMANIEI a debutat, luni seara, la turneul final al Campionatului European care se desfasoara in aceste zile in Suedia. Tricolorele, lipsite de aportul veteranei Mica Bradeanu, care a ales sa se retraga cu putin timp inaintea turneului din tara nordica, au intalnit campioana europeana en-titre, NORVEGIA si au trebuit sa se recunoasca invinse, scor 21-23.

In primele zece minute ale reprizei I, ROMANIA si NORVEGIA au mers cap la cap, scorul inregistrat pe tabela fiind 5-5. Pana in minutul 20, nordicele, fara pivotul Heidi Loke, care a ramas insarcinata chiar inaintea competitiei din Suedia, au reusit sa profite de o serie de nesincronizari din jocul elevelor selectionerului Martin Ambrosio si s-au distantat la doua goluri, 11-9.

Ungureanu se descurca de minune in poarta insa coechipierele sale nu reusesc sa faca la fel in teren si la finele primei reprize, NORVEGIA intra la vestiare in avantaj, 13-11.  In prima repriza, cele doua echipe au fost apropiate ca valoare, insa un plus pentru nordice la capitolul viteza si contraatac. In plus, romancele nu au fost prea inspirate pe angajarile mai lungi si in momentul schimbarilor (NORVEGIA a profitat de cateva ori de superioritatea facuta in timpul schimbarilor din echipa noastra). Din 19 suturi, ROMANIA a marcat de 11 ori, procentaj de 58% (fata de 68% pentru NORVEGIA). 

La revenirea de la cabine, scenariul ramane acelasi si NORVEGIA reuseste sa pastreze diferenta de doua goluri de pe tabela, in principal, gratie si Norei Mork care marcheaza gol dupa gol in poarta nationalei ROMANIEI. In fine, Neagu reuseste sa inscrie cand suntem in inferioritate, Denisa Dedu demonstreaza ca Paula Ungureanu are o urmasa demna insa diferenta ramane, obsedant, de doua lungimi in favoarea campioanelor europene en-titre si dupa primele zece minute ale reprizei secunde scorul indica 16-14 pentru NORVEGIA.

ROMANIA nu se regaseste, Szucs bifeaza a doua eliminare din acest joc, Buceschi rateaza si de la 7 metri, iar nordicele se duc la patru goluri diferenta in minutul 50, scor 20-16. Martin Ambrosio solicita un nou time out dar oare ce ar putea sa faca noul tehnician al nationalei? Neagu inscrie inca o data, Chiper transforma un sapte metri si avem doua minute de superioritate iar diferenta s-a redus la numai trei goluri cand mai sunt 8 minute de joc efectiv.

Chiper reuseste inca un gol, diferenta scade la doua goluri, tensiunea este maxima iar selectionerul Thorir Hergeirsson solicita time out in incercarea de a calma avantul luat de tricolore in ultimele minute. Mai sunt sase minute, insa norvegiencele mai reusesc un gol, diferenta este de trei lungimi si time out-ul solicitat de Ambrosio cu doua minute inaintea finalului nu poate schimba prea multe.  Zamfir inscrie in minutul 59, scorul este 22-20, insa NORVEGIA puncteaza si tabela indica 23-20 in favoarea nordicelor. ROMANIA inscrie inca o data prin Buceschi insa victoria le apartine adversarelor, scor 23-21. 

ROMANIA si NORVEGIA se intalnisera ultima data la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, cand nordicele s-au impus cu 28-27, iar naţionala antrenata, atunci, de Tomas Ryde era eliminata de la competitia gazduita de Brazilia. Intr-un alt meci disputat azi tot in grupa D, Rusia s-a impus in fata Croatiei cu 32-26. 

ROMANIA v NORVEGIA 21-23 (11-13)
MARCATOARE pentru ROMANIA: Geiger (2), Neagu (6), Buceschi (4), Chiper (4), Iuganu (2), Zamfir (3)
ARBITRE: Agnieszka Skowronek si Johanna Brechmel (ambele din Polonia)
SALA: HELSINBORG ARENA

Sursa foto: prosport.ro