EURO HANDBAL SUEDIA 2016: ROMANIA se impune lejer in fata CROATIEI, scor 31-26, si se califica in GRUPELE PRINCIPALE

Nationala  de handbal feminin a ROMANIEI, aflata deja cu un picior si jumatate in faza urmatoare a competitiei europene gazduita in aceste zile de decembrie de Suedia, a intalnit in aceasta seara reprezentativa CROATIEI. Elevele selectionerului Martin Ambros au condus ostilitatile cu exceptia unui prim sfert de ora ceva mai complicat si s-au impus in final cu scorul de 31-26. CRISTINA NEAGU a fost desemnata MVP-ul partidei.

Inceputul partidei a fost unul destul de complicat pentru fetele noastre care si-au gasit cadenta dupa primul sfert de ora al primei reprizei pana in acel moment croatele fiind la carma jocului. In plus tanara Denisa Dedu a fost de cateva ori surprinsa pe picior gresit. Cristina Neagu si compania si-au revenit dupa un prim time out solicitat de Martin Ambros si lucrurile au revenit la normal si ROMANIA a trecut la conducere si pe tabela de marcaj. 

La mijlocul primului mitan, nervozitatea din ambele tabere iese la suprafata si ambele echipe merg din eliminare in eliminare, atat ROMANIA cat si CROATIA contorizand cate sase minute de inferioritate. La finele primei jumatati a jocului, ROMANIA intra la vestiare cu un avantaj de 2 goluri, 15-13. 

Cifrele primei reprize spun ca ambele echipe au aruncat de 20 de ori spre poarta si ca am oferit adversarului cu trei mingi mai putin, cinci fata de opt. Starul primei parti e Eliza Buceschi, care intra la vestiare cu procentaj 100% al aruncarilor si sase goluri (dintre care cinci de la sapte metri). Neagu e la 4/7, Denisa are 4 interventii din 14 suturi, în timp ce Penezic se poate lauda cu sase goluri din opt aruncari.

In partea secunda a partidei, fetele noastre nu le-au mai dat nicio sansa adversarelor si au condus da capo al fine jocul de pe parchetul arenei Helsinborg. De mentionat faptul ca in poarta noastra a revenit veterana Paula Ungureanu care a avut o evolutie de exceptie, asa cum ne-a obisnuit de cativa ani incoace. Tanara Udristoiu a reusit sa inscrie un gol spectaculos in conditiile in care, in acel moment, ROMANIA se afla in dubla inferioritate, in timp ce evolutia lui Zamfir din finalul meciul a fost una aproape perfecta. ROMANIA se califica cu doua puncte, care pot fi vitale, in grupele principale unde se va lupta pentru a ajunge in semifinale.  

ROMANIA v CROATIA 31 – 26 (15 -13) 
MARCATOARE pentru ROMANIA: Neagu (10), Chiper (2), Manea (3), Buceschi (7), Udristoiu (4), Iuganu (2), Zamfir (2), Zamfirescu (1)
ARBITRI: Mirza Kurtagic si Matthias Wetterwik (ambii din Suedia)
SALA: HELSINBORG ARENA

MECIURI DISPUTATE IN GRUPA D:
RUSIA v CROATIA 32-26
ROMANIA v NORVEGIA 21-23
ROMANIA RUSIA 22-17
NORVEGIA v CROATIA 34-16

Tot in aceasta seara se va disputa, cu incepere de la ora 21.45 (ora Romaniei) meciul dintre NORVEGIA si RUSIA.

CLASAMENT GRUPA D:

1. NORVEGIA 2j 2 0 0 57-37 4p
2. ROMANIA 3j 2 0 1 74 – 66 4p
3. RUSIA 2j 1 0 1 49-48 2p
4. CROATIA 3j 0 0 3 68 – 97

Primele trei se vor califica in Grupele Principale. Vor fi doua Grupe Principale, iar primele doua clasate se vor califica in semifinalele competitiei. Locurile trei din cele doua grupe se vor intalni in meciul pentru locul cinci de la CE.

Sursa foto: PROSPORT.RO