EURO HANDBAL SUEDIA 2016: ROMANIA zdrobeste UNGARIA dupa un MECI FABULOS, scor 29-21

Nationala feminina de handbal a ROMANIEI s-a calificat in faza grupelor principale de la Campionatul European din Suedia, iar prima partida va fi una extrem de dificila, impotriva UNGARIEI.

UPDATE 2: In prima repriza a partidei din Helsingborg Arena jocul cu pivot al ROMANIEI a functionat aproape fara cusur. UNGARIA a condus o singura data in aceasta prima parte a meciului, jucatoarele din tara vecina reusind sa deschida scorul. La scurt timp dupa aceea, elevele selectionerului Martin Ambros au turat motoarele la maximum si acest lucru s-a vazut pe tabela.

CRISTINA NEAGU si compania au reusit o prima repriza exceptionala in fata supervedetelor din tabara adversa in frunte cu Gorbicz, ultima fiind anihilata aproape complet in primele 30 de minute ale acestui meci de debut in grupa principala II a Campionatului European de handbal feminin din Suedia. Nu trebuie omisa interventia fenomenala a DENISEI DEDU din minutul 25, un save incredibil care va candida, probabil, la titlul de interventia turneului. La finalul primei reprize, ROMANIA conducea UNGARIA cu 15-9. NEAGU are un procentaj nemaipomenit dupa prima repriza, 78% adica 7 goluri din 9 aruncari! Cei aproximativ 300 de suporteri romani din tribune fac un spectacol total.

La revenirea de la vestiare meciul se reia in aceeasi nota de dominare a ROMANIEI in ciuda faptului ca o usoara stare de nervozitate si-a pus, surprinzator tinand cont de scorul de pe tabela, amprenta pe psihicul fetelor noastre. In primul sfert de ora al mitanului secund jucam in doua randuri in inferioritate numerica iar BUCESCHI rateaza si un sapte metri insa diferenta nu scade sub sase goluri avantaj in favoarea tricolorelor.

Fetele noastre depasesc cu brio momentele de panica si isi reiau iuresul catre poarta aparata de Kiss, iar diferenta dintre ROMANIA si UNGARIA a ajuns la noua goluri in minutul 49. Neagu si compania sunt pur si simplu de neorprit iar singurele necunoscute ale acestui meci sunt scorul final si diferenta dintre cele doua echipe.  ROMANIA face spectacol si inscrie din toate pozitiile in finalul partidei stergand parchetul cu unguroaicele! SCOR FINAL: 29-21! CRISTINA NEAGU a fost declarata MVP-UL PARTIDEI si este si GOLGHETERUL la zi al turneului cu 33 de reusite in 4 partide!

ROMANIA v UNGARIA 29 – 21 (15-9)
MARCATOARE pentru ROMANIA: Neagu (10), Manea (4), Buceschi (5), Zamfirescu (1), Pintea (1), Chiper (3), Geiger (1), Florica (1), Udristoiu (3)
ARBITRE:
SALA: HELSINGBORG ARENA

In primul meci al zilei din Grupa II Principala, Rusia a trecut cu 26-24 de Cehia. Meciul dintre Danemarca si Norvegia s-a incheiat cu scorul 20-22.

CLASAMENT GRUPA II PRINCIPALA:

1. Norvegia         3j      68-62       6p

2. ROMANIA    3j       72-61       4p

3. Danemarca   3j        76-70    4p

4. Cehia              3j       80-81    2p

5. Rusia              3j      64-69      2p

6. Ungaria          3j     62-79     0p

UPDATE 1: ROMANIA debuteaza, duminica seara cu incepere de la ora 19.30, in Grupa II Principala de la Campionatul European de handbal feminin din Suedia contra UNGARIEI. Meciul va fi in direct pe TVR HD si TVR 2. ROMANIA si UNGARIA s-au duelat recent, in finala Trofeului Carpati, competitie care s-a desfasurat in “Sala Polivalenta” din Cluj-Napoca. Castig de cauza au avut unguroaicele, scor 29-24 (14-12). 

Meciurile Romaniei:

Romania vs Ungaria: 11 decembrie, ora 19:30
Romania vs Cehia: 13 decembrie, ora 17:15
Romania vs Danemarca: 14 decembrie, ora 19:30.  

STIRE INITIALA

ROMANIA va evolua in Grupa Principala II, care reuneste primele trei clasate din grupele C si D. Echipele care s-au intalnit in prima faza a grupelor nu vor mai evolua intre ele, luandu-se in considerare rezultatele anterioare. Grupa Principala II incepe cu urmatorul clasament:

1. Danemarca 4 puncte
2. Norvegia 4 puncte
3. Cehia 2 puncte
4. ROMANIA 2 puncte
5. Ungaria 0 puncte
6. Rusia 0 puncte

Primele partide vor avea loc duminica, ROMANIA urmand a evolua in chiar primul meci al zilei impotriva UNGARIEI. Partida va incepe la ora 19:30 si va fi transmisa in direct pe TVR 2. Marti, de la ora 17.15, “tricolorele” vor intalni Cehia, pentru ca miercuri dupa-amiaza, de la 19.30, fetele noastre sa dea piept cu Danemarca. La final, primele doua clasate din cele doua grupe principale se vor califica in semifinalele Campionatului European, in timp ce ocupantele locurilor 3 vor disputa barajul pentru pozitiile 5/6 din clasamentul final.

Sursa foto: prosport