EURO U21. Anglia – România 2-4 (0-0) / Tricolorii mici s-au făcut MARI! Video și declarații

EURO U21. După debutul perfect (4-1 în fața Croației), România va întâlni, vineri seară, Anglia, una dintre formațiile cu cel mai bun lot de la Euro 2019. Acest meci va reprezenta fi un veritabil test de maturitate fotbalistică pentru jucătorii selecționerului Mirel Rădoi. Partida de la Cesena va fi în direct pe TVR1 și TVR HD cu începere de la ora 19.30.

 

Update 6: Mijlocaşul Ianis Hagi a declarat, vineri, că echipa României va mai disputa multe meciuri la Campionatul European de tineret din Italia. “Când vezi pe teren că poţi, vezi că ai speranţe, vezi că se poate câştiga meciul, mergi până la capăt, încerci să marchezi acel gol în plus şi să termini tu învingător”, a spus Ianis, potrivit News.ro.

“Gândul nostru a fost să câştigăm meciul, ştiam că la începutul meciului am intrat pe teren cu avantaj, un egal îi scotea pe ei din calcule, dar ne făcea şi nouă viaţa mai grea cu Franţa, trebuia să câştigăm. Când vezi pe teren că poţi, vezi că ai speranţe, vezi că se poate câştiga meciul, mergi până la capăt, încerci să marchezi acel gol în plus şi să termini tu învingător. (n.r. – întrebat dacă jucătorii mai pot şi cu Franţa). Au trecut doar două meciuri, mai avem destule aici. 
 
Îl ştiu Coman de la 11 ani, ştiu ce jucător este, ce talent are şi la FCSB a avut un sezon incredibil, mi se par lucruri normale. Îmi doresc să-l văd cât mai sus pentru că merită, e un copil care munceşte şi mereu îşi vede de treaba lui, chiar dacă se vorbeşte foarte urât despre el, este un copil talentat, care trage ca noi ceilalţi, până la capăt, până nu mai poate. Un jucător care poate să facă diferenţa oricând. Cum ne-a spus şi Mister, nu contează cine începe pe teren, contează cine termină. Trebuie să aduci acel plus fizic, mental, tactic şi tehnic şi cred că Florinel Coman le-a făcut pe toate când a intrat”, a declarat Hagi, la TVR.

Update 5: Ionuț Radu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai României în meciul cu Anglia, având niște intervenții de excepție care au ținut în viață echipa lui Mirel Rădoi. Portarul naționalei de tineret a declarat că a plâns la finalul partidei, precizând totodată că echipa a jucat cu inima: “Unde nu au ajuns picioarele a ajuns inima”.

 
“Am și acum pielea de găină. Am plâns după meci. Dumnezeu lucrează pentru noi și sunt convins că vom ajunge extraordinar de departe.
 
Ne bucurăm că v-am făcut să vă uitați din nou la echipa națională. Trăim un moment fantastic al carierei noastre și sperăm să nu se termine. Vă mulțumim. Hai, România!”, a spus Ionuț Radu, pentru FRF TV.
“Nu știu ce pot să mai spun. Sunteți un popor extraordinar. Ne-ați făcut mândri că suntem români. Ne-ați împins de la spate, unde nu au ajuns picioarele a ajuns inima. Suntem mândri că v-am făcut fericiți și să nu mă credeți nebun când o spun, dar o să ajungem foarte departe.
 
A fost cel mai important meci din cariera tuturor. S-a dovedit că am avut mai multă dorință. Nu mi-e frică să merg cu ei la război. Este un meci istoric. O victorie istorică. Am dat totul și suntem mândri că suntem români”, a mai spus Radu.

Update 4: Rădoi a apărut extrem de bucuros în faţa microfonului: “Mă bucur că băieţii au înţeles foarte rapid ce trebuie făcut. Eu mă simt obosit, mă gândesc cum se simt băieţii. În momentele grele, mai ales după a doua egalare, suporterii au început să ţipe de parcă erau România. E cea mai bucurosă seară din cariera mea. Jucătorii simt această emulaţie şi această energie pozitivă. Poate de asta şi trec peste momentele dificile.

 
Cu toţii ne vom bucura în această seară de parcă am câştigat o finală. Mâine vom începe să pregătim meciul cu Franţa. E o victorie istorică, trebuie să sărbătorim. Nu putem trece peste ea. N-am avut forţa să le mai vorbesc în vestiar, sunt încă în stare de şoc, nu-mi găsesc cuvintele”, a spus Mirel Rădoi, după victoria cu Anglia, la microfonul FRF TV.

Update 3: România U21 a trecut de Anglia U21, scor 4-2. „Tricolorii” au deschis scorul în minutul 75, printr-un penalty transformat de George Pușcaș. La acțiune au contribuit cei doi jucători introduși de Mirel Rădoi după pauză, Vlad Dragomir și Florinel Coman.

Vlad Dragomir (20 de ani), intrat de doar două minute în locul lui Dennis Man (21 de ani), a centrat perfect în zona careului de 11 metri advers. Mingea a ajuns Florinel Coman, introdus, iar vârful celor de la FCSB l-a năucit pe Kenny. Arbitrul suedez Andreas Ekberg a dictat lovitură de pedeapsă după ce a consultat sistemul VAR.

George Pușcaș a transformat cu sânge rece și i-a dus pe „tricolori” în avantaj.

Florinel Coman a fost omul finalul de meci! În minutul 89, omul pe care Gigi Becali speră să obțină 40 de milioane de euro, a șutat de la peste 25 de metri. Portarul Henderson a gafat, iar România a trecut în avantaj, scor 3-2. Tot atacantul de la FCSB a închis tabela cu un șut magnific de la 20 de metri!

ANGLIA U21: Henderson – Dasilva (Abraham ’77), Clarke-Salter, Kenny, Tomori – Dowell, Barnes (Sessegnon ’46), Gray – Mount, Calvert-Lewin, Maddison (Foden ’57). Antrenor: Aidy Boothroyd
 
ROMÂNIA U21: Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Fl. Ștefan – T. Băluță, Cicâldău – Man (Dragomir ’74), I. Hagi (Nedelcu ’87), Ivan (Coman ’63) – Pușcaș. Antrenor: Mirel Rădoi

Au marcat: Gray ’79, Abraham ‘87 / Puşcaş ’76 (penalti), Ianis Hagi ’85, Coman ’89, ‘90+3

Clasament Grupa C:
 
1. România (8-3) 6 puncte
2. Franța (3-1) 6
3. Anglia (3-6) 0
4. Croația (1-5) 0

Update 2: Florinel Coman, eroul din finalul partidei România – Anglia de la Campionatul European de tineret din Italia, a declarat la finalul partidei că victoria este mai importantă decât cele două goluri marcate de el și că urmează un test dificil, cu Franța.

„A fost un meci foarte greu. Din fericire am reușit să câștigăm. Ne bucurăm că am reușit să ieșim cu cele trei puncte. Simțeam că suntem împinși de la spate de public și s-a văzut și pe tabelă asta. Rezultatul e cel mai important în această seară. A venit timpul să fim răsplătiți”, a declarat Florinel Coman.

Întrebat dacă putem spera la semifinale, Florinel Coman a declarat: „Ne gândim la meciul cu Franța. A fost o seară fantastică pentru noi. Trebuie să ne bucurăm, dar apoi trebuie să ne gândim la meciul cu Franța”.

Știre inițială

Update:România are echipă! După ce au învins Croația (4-1), “tricolorii” au mai produs o victimă la Campionatul European de tineret învingând cu 4-2 selecționata Angliei. Pușcaș (76′), Hagi (85′), Coman (89′ – contribuție imensă a portarului Henderson și ’93) au adus încă trei puncte și Naționala Under 21 a țării noastre este cu un pas în semifinalele competiției.

Au marcat: Gray ’79, Abraham ‘87 / Puşcaş ’76 (penalti), Ianis Hagi ’85, Coman ’89, ‘90+3

Clasament Grupa C:
 
1. România 2 meciuri (8-3) 6 puncte
2. Franța 1 (2-1) 3
3. Anglia 2 (3-6) 0
4. Croația 1 (1-4) 0

 

“Să vezi numele Hagi pe tricoul României va aduce un zâmbet sau poate chiar lacrimi pentru fanii de o anumită vârstă. De-a lungul anilor 90, Gheorghe Hagi a fost unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti ai planetei (…) Este de aşteptat ca Gheorghe să fie în Cesena pentru a-şi urmări fiul contra tinerilor englezi la duelul din grupa C, de diseară”, scriu englezii.

Dacă în primul meci al grupei C, Tudor Băluţă a fost omul meciului, de această dată, cu Anglia, eroul tricolorilor a fost Florinel Coman. Extrema de la FCSB a obţinut un penalty şi a marcat două goluri, ultimul o adevărată capodoperă. În consecinţă, “Mbappe” a obţinut cea mai mare notă din garnitura României, conform jurnaliştilor englezi de la whoscored.com.
 
Ionuţ Radu, cu 6 parade decisive, Puşcaş, un permanent pericol pentru poarta adversă şi Ianis Hagi, dispecer şi finalizator au făcut o partidă mare în faţa “leilor tineri”. Totuşi, faţa tricolorilor s-a schimbat în momentul în care Rădoi l-a trimis în teren pe Florinel Coman. 

Știre inițială

Conform frf.ro, la meciul de la Cesena vor fi prezenți aproximativ 10.000 de suporteri români, fondul sonor urmând să fie dominat, la fel ca și la partida contra Croației, de fanii naționalei României. Singura modificare pe care Rădoi o va face în primul unsprezece față de partida cu croații îl vizează pe Andrei Ivan al cărui loc va fi luat de Florinel Coman.

Anglia vs România (echipe probabile):

Anglia: Henderson – Wan-Bissaka, Tomori, Clarke-Salter, Dasilva – Maddison, Dowel, Foden – Barnes, Abraham, Gray. Selecționer: Aidy Boothroyd.
România: Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Fl. Ștefan – T. Băluță, Cicâldău – Man, I. Hagi, Fl. Coman- Pușcaș. Selecționer: Mirel Matei Rădoi.

Stadion: Dino Manuzzi (Cesena)
Arbitri: Andreas Ekberg, ajutat de asistenții Mehmet Culum şi Stefan Hallberg (toți din Suedia).

În celălalt meci al zilei, care va avea loc de la ora 22.00 se vor întâlni, Franța și Croația.

Program grupa C:

18 iunie 2019: România – Croația 4-1, Anglia – Franța 1-2

21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00).

24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00).

Clasament Grupa C:

1.România 1 1 0 0 4-1 3p
2.Franța     1 1 0 0 2-1 3p
3.Anglia      1 0 0 1 1-2 0p
4.Croația    1 0 0 1 1-4 0p                      

Grupele de la CE 2019

Grupa A: Italia, Spania, Polonia, Belgia
Grupa B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria
Grupa C: Anglia, Franța, România, Croația.

Din cele 3 grupe se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

Mirel Rădoi a prefațat partida dintre România și Anglia

Selecţionerul naţionalei under 21, Mirel Rădoi, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că indiferent de adversar echipa sa va ataca în primele minute ale meciurilor. Rădoi a menţionat că indiferent de parcursul pe care îl va avea reprezentativa de tineret la Campionatul European, el va rămâne la conducerea echipei, potrivit News.ro.

“Mâine (n.red. vineri) va fi o partidă destul de echilibrată, se întâlnesc cele mai bune defensive din campania care a trecut şi cred că va fi un meci destul de echilibrat, destul de tacticizat. Sper ca la sfârşitul acestei partide să avem parte de o nouă victorie ca să putem să ne apropiem înainte de meciul cu Franţa de obiectivul pe care ni l-am propus, să mergem mai departe.

Citește și: EURO U21. SELECȚIONERUL ENGLEZ AIDY BOOTHROYD ȘTIE CUM VA JUCA ROMÂNIA ÎN PARTIDA CU ANGLIA

Încercăm până la ora meciului să fie foarte bine pregătiţi jucătorii psihic. Fizic ne-am revenit după primul meci şi pe început de joc la fel vom trata fiecare meci. Indiferent de adversar, în minutele de început va fi la fel, vom merge către poartă. Nu, un egal nu, pentru că nu vom avea siguranţa că ne vom califica”, a spus Rădoi.

El a precizat că nu există varianta unei renegocieri de contract în funcţie de parcursul naţionalei under 21: “Nu există varianta, când am negociat nu am vorbit indiferent ce se va întâmpla şi dacă vom câştiga Campionatul European voi fi prezent la următoarea campanie”.

Sursa foto: facebook / frf