EURO U21. Franța – România 0-0 / Tricolorii s-au calificat în semifinale și la JO de la Tokyo! Declarații

Euro U21. După două victorii entuziasmante cu Croația și Anglia, naționala României este la 90 de minute distanță de a obține calificarea în semifinale și pentru a primi biletele pentru JO de la Tokyo din 2020.

Update 5: George Puşcaş, atacantul naţionalei, a avut o reacţie senzaţională imediat după meci, la microfonul TVR. “Acest drum nu se va opri aici la cât entuziasm şi câtă muncă am văzut la acest grup. Nu m-am îndoit niciun moment, pentru că de la primul minut am avut entuziasmul dorit. Noi am jucat meciul cu Franţa aşa cum ne-a zis Mister, s-a simtit obioseala, dar suntem fericiţi pentru rezultat. 7 puncte pentru România în această grupă e ceva senzaţional. Şi dacă joc într-un picior o să dau totul, o să mă recuperez. Cred că dacă România a ieşit dintr-o astfel de grupă nu trebuie să ne mai gândim la adversar, suntem copiii care ies din grupă şi fac mândri milioane de români”, a spus Puşcaş, la TVR.

Dragoș Nedelcu are, însă, un mesaj special pentru suporterii care au fost pe stadion la Cesena. Speră că egalul cu Franţa i-a făcut fericiţi şi să s-au simţit aproape de ţară, chiar dacă sunt plecaţi de acasă. ”Era greu să ne gândim că putem să câştigăm grupa. Am pregătit foarte bine meciurile şi uite că am reuşit. Pentru mine înseamnă foarte mult ce am reuşit aici. Am scris o filă de istorie pentru România. Mă bucur că sunt şi eu aici. Dedic performanţa părinţilor şi românilor care ne-au susţinut când nu mai puteam.

Sunt mândru, pentru mine contează să îi fac şi pe români fericiţi. E greu departe de casă, noi ştim asta, ne bucurcăm că le-am făcut o bucurie. Se simt şi ei bine o zi aici, în străinătate. Trebuie să sărbătorim acum, e o sărbătoare, dar de mâine trebuie să analizăm adversarul. Putem ajunge în finală”, a declarat Nedelcu pentru Tvr 1.

Update 4: Moment șocant la Cesena dezvăluit de Mirel Rădoi:„ Doi suporteri români au lovit-o pe soția lui Cristi Manea”. Mirel Rădoi, selecționerul naționalei U21, a șocat la interviul de la finalul partidei, dezvăluind că soția fundașului dreapta Cristi Manea ar fi fost lovită de doi suporteri aflați în tribune. Prietena fotbalistului a fost dusă la spital, unde medicii i-au aplicat două copci în zona buzei.

„Performanța a fost umbrită de doi suporteri din tribune care au lovit-o pe soția lui Cristi Manea”, a declarat Mirel Rădoi la finalul partidei, la TVR 1. Jurnalistul Decebal Rădulescu a oferit o versiune mult mai detaliată asupra incidentului. Conform acestuia, Cristi Manea a mers în tribune pentru a-și saluta iubita, moment în care o altă fană s-ar fi interpus între fotbalist și prietena sa. Potrivit relatării, s-ar fi creat o îngrămădeală în zona respectivă în urma căreia iubita lui Cristi Manea a fost lovită cu piciorul în plină figură.  Un suporter a fost arestat, iar Gică Hagi, care se afla în zonă, i-a zis lui Manea să nu se ducă în tribună și să meargă la vestiar.

Update 3: Italienii sustin ca meciul dintre Romania si Franta a avut un deznodamant asteptat, concluzia lor fiind una singura: Am privit un “biscotto”, echivalentul blatului romanesc. “De pe stadionul Dino Manuzzi din Cesena vine un miros de ‘biscotto’. Meciul in sine ne face sa credem ca am vazut doua echipe care au jucat sa evite accidentarile. Totul a fost impotriva Italiei. Iar reactiile fanilor italieni sunt de furie, dar si de resemnare”, a scris Gazzetta dello Sport.

Apoi, publicatia italiana a publicat zeci de mesaje ale fanilor care acuzau Romania si Franta de blat. Italienii sunt insa cei care in fotbal au promovat intens meciurile cu rezultat anticipat cand ambele echipe au acelasi interes, astfel ca au existat si fani care au facut autoironii. “Si noi am fi facut blat, dar macar o faceam mai bine”, a scris un fan italian.

Update 2: Portarul echipei nationale de tineret, Ionut Radu, a vorbit despre calificarea Romaniei in semifinalele turneului final. El a afirmat ca era increzator inca de la inceput ca Romania va face o figura frumoasa la EURO U21, desi putin le dadeau sanse tricolorilor.

“Vreau sa le multumesc tuturo romanilor care ne-au sustinut. Am primit mesajel tuturor si au fost exceptionali. Nu sunt cuvinte sa descriu, vreau sa dau timpul in spate cand am spus dupa Tara Galilor ca venim sa ajungem cat mai sus posibil. A fost foarte bine. N-a fost niciun moment in care sa ma indoiesc, am venit aici increzatori.

Am reusit ceva incredibil, ceva istoric. Le-am spus italienilor ca luam tara cu asalt la European, dar nu m-au crezut. Am lasat sa vorbeasca jocul. Le-am aratat tuturor oamenilor din lume ca Romania are o inima super mare!”, a spus Ionut Radu la TVR 1.

Selectionerul Mirel Radoi a oferit prima reactie dupa ce Romania s-a calificat in semifinalele Campionatului European de tineret din Italia si San Marino.

La interviul de dupa meci, Radoi a afirmat ca Romania a meritat sa castige grupa si sa se califice in semifinale de pe primul loc.

“Istoria continua si indiferent de adversar va trebui sa continuam povestea asta frumoasa! Am incercat sa odihnim cativa jucatori si suntem fericiti ca am terminat pe primul loc, asa cum ne-am propus inainte de aceasta partida. Apoi, fiind calificati, am cedat putin initiativa si ne-am retras. Cred ca am meritat acest punct si sa terminam pe primul loc. Este fabulos cum ne-au sustinut romanii. Oriunde ne-am duce si indiferent de rezultat, un stadion intreg ne va aplauda. Trebuie sa fie mandri de noi si le multumim”, a spus Radoi la TVR 1.

Update: 24 iunie 2019 va rămâne o dată importantă în istoria fotbalului românesc! Naționala de tineret a României a reușit o calificare istorică în semifinalele Campionatului European de fotbal U21. Totodată, tricolorii mici, care s-au făcut mari, au obținut și biletele, după o jumătate de secol, pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor. Elevii lui Mirel Rădoi au remizat, scor 0-0, cu reprezentativa similară a Franței, cele două echipe calificându-se la braț în penultimul act al competiției găzduite de Italia și San Marino.

12.861 de spectatori au asistat la partida de la Cesena, majoritatea fiind români. În semifinale, România va da piept cu puternica națională a Germaniei, campioana europeană en-titre, iar Franța va juca împotriva Spaniei. România vs Germania va avea loc, joi 27 iunie, la Bologna cu începere de la ora 19.00.

Franța vs România 0-0

Franța: Bernardoni – Amian Adou, Konate, Upamecano, Sarr – Ntcham, Tousart (c), Guendouzi, Thuram – Mateta, Ikone. Selecționer: Sylvain Ripoll.
Rezerve: Larsonneur, Prevot – Aouar, Ballo Toure, Caci, Dagba, del Castillo, Dembele, Niakhate, Reine-Adelaide, Sissoko

România: Radu (c) – Manea, Nedelcearu, Rus, Boboc – Nedelcu, Cicâldău (59 Băluță) – Olaru (72 Dragomir), Hagi, Coman – Pușcaș (83 Petre). Selecționer: Mirel Rădoi.
Rezerve: Căbuz, Vlad – Ștefan, Pașcanu, Man, Petre, Grigore, Dragomir, Ghiță, Ivan, Ciobanu, Băluță.

În cealaltă partidă a grupei C, Anglia a remizat cu Croația, scor 3-3 (1-1). 

Clasament final Grupa C:

1 România 7 puncte (8-3)
2 Franța 7 (3-1)
3 Anglia 1 (6-9)
4 Croația 1 (4-8).
 
Vom reveni cu amănunte și reacții. 

Știre inițială

Elevii lui Mirel Rădoi întâlnesc Franța, luni seară de la ora 22.00, într-o partidă în care au mai multe variante pentru a merge mai departe în competiție: victoria, remiza sau chiar o înfrângere dar nu la mai mult de două goluri diferență. Meciul va fi în direct pe TVR1.

Singura modificare pe care selecționerul Mirel Rădoi o va face în primul unsprezece îi va viza pe Andrei Ivan și Florinel Coman, ultimul urmând a fi titular după evoluția entuziasmantă din partida cu Anglia.

Franța vs România (echipe probabile):

Franța: Bernardoni – Amian, Upamecano, Niakhate, M. Sarr – Reine-Adelaide, Tousart, Aouar – Ikone, Philippe Mateta, M. Thuram. Selecționer: Sylvain Ripoll.
România: Ionuț Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Florin Ștefan – T. Băluță, Cicâldău – Man, I. Hagi, Fl. Coman – Pușcaș. Selecționer: Mirel Rădoi.

Arbitru: Georgi Kabakov. Asistenți: Martin Margaritov şi Divan Valkov (toți din Bulgaria). Arbitru de rezervă va fi scoţianul Bobby Madden, iar asistenţi pentru VAR (video reluări) spaniolii Ricardo De Burgos şi Xavier Estrada Fernandez.
Stadion: Dino Manuzzi (Cesena)

Clasament Grupa C:

1. România 6 puncte (8-3)
2. Franța 6 (3-1)
3. Anglia 0 (3-6)
4. Croația 0 (1-5).

Program grupa C:

18 iunie 2019: România – Croația 4-1, Anglia – Franța 1-2
21 iunie 2019: Anglia – România 2-4, Franța – Croația 1-0
24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00).

Din cele 3 grupe se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

România U21 va avea parte de o susținere record

Organizatorii partidei de astăzi, în urma căreia România U21 se poate califica în semifinalele Euro și la Jocurile Olimpice 2020, au anunțat la ședința tehnică UEFA că vom avea mai mulți spectatori decât la Anglia-România, meci pe același stadion Dino Manuzzi, din Cesena. Astfel, s-au vândut deja aproximativ 12.000 de bilete, dintre care 6.000 cumpărate de români în zonele alocate de UEFA suporterilor noștri, iar alte 4.000 se estimează că tot de către români. Așadar, aproximativ 10.000 de români până acum.

Citește și:  EURO U21. MIREL RĂDOI ȘI FLORINEL COMAN AU PREFAȚAT MECIUL CAPITAL CU FRANȚA! SELECȚIONERUL L-A TAXAT DUR PE BECALI! VIDEO

Fanii pot cumpăra bilete și astăzi, în ziua meciului, de la ora 09:00, de la casele de bilete ale arenei. Au fost puse în vânzare 14.000 de bilete, iar în cazul în care acestea se vor epuiza, va fi deschis încă un sector cu 3.000 de locuri. Suporterii români sunt așteptați începând cu ora 14:00 în fan zone FORZA TRICOLORII!, la 1 km de stadion, în Giardino Pubblico, unde se află și magazinul echipei naționale.

Calculele calificării

România se califică în semifinale în următoarele condiții: victorie, remiză sau înfrângere la cel mult două goluri. Cu o victorie sau o remiză, tricolorii vor ocupa locul 1. Cu un eșec la cel mult două goluri se vor califica de pe locul 2.

Franța merge în semifinale dacă învinge România sau dacă remizează cu tricolorii noștri. La un succes de pe prima poziție, la o remiză de pe locul doi. Dacă va pierde, Franța va fi eliminată de la Euro 2019.

Cu cine putem juca în cazul calificării:

O victorie cu Franța ne scoate în cale Spania în semifinale.
O remiză cu Franța ne va aduce un duel cu Germania în penultimul act al Euro 2019.
O înfrângere la maximum două goluri diferență ne va aduce în drum Spania în semifinale.

Cum arată în acest moment clasamentul pentru locul 2:

1. Italia 6 puncte (6-3), trei meciuri
2. Danemarca 6 puncte (6-4), trei meciuri
3. Franța 6 puncte (3-1), două meciuri.

Sursa foto: uefa