EURO U21. Germania – România: Selecționerul nemților a luat o decizie surprinzătoare înaintea semifinalei

Euro U21. România și Germania se întâlnesc, joi de la ora 19.00, în semifinalele Campionatului European de tineret. Schimbarea orei de disputare meciului, de la 22.00 la 19.00, nu le-a picat bine nici nemților. Pentru că la ora partidei, la Bologna se anunță 39 de grade la umbră!

Soluția găsită pentru a contracara acest impediment este surprinzătoare. Ca să se poată adapta la condițiile de joc, începând de marți, selecționerul Stefan Kuntz le-a oprit jucătorilor aerul condiționat în camere. Și nici măcar nu le-a spus!

„Nu-i ușor să dai drumul la aerul condiționat. Mulți dintre noi au probleme cu instalația de climatizare. Nici măcar nu știm exact cum funcționează”, a comentat fundașul Benjamin Henrichs, suspendat contra României. Iar mijlocașul Eduard Löwen s-a plâns că „în camere este mai rău decât în căldura de afară, pentru că aerul condiționat nu funcționează cum trebuie”.

Citește și: EURO U21. FRF ANUNŢĂ CĂ NAŢIONALA DE TINERET AR PUTEA REFUZA SĂ INTRE PE TEREN CU GERMANIA

Selecționerul german a explicat că decizia a fost luată „după ce ne-am consultat cu staff-ul medical și am stabilit că instalația de climatizare nu trebuie să coboare sub o anumită temperatură. Practic, le-am sistat aerul condiționat. Este bine așa pentru că la alte turnee am avut experiențe neplăcute, în condițiile în care unii jucători au răcit. Și ne ajută să ne adaptăm mai ușor la canicula care va fi la ora partidei. E prima dată la acest turneu când jucăm devreme”. Henrichs a găsit totuși o metodă ca să se răcorească: „Fac dușuri reci”.

Sursa traducere: gsp.ro